25 Yıl Evli Kalan Ev Dışında Çalışmayan Kadınlara Emeklilik İmkanı Var mı?

TAKİP ET

Eşi ile 25 yıl evli kalan dışarıda çalışmayan kadınlar için emeklilik müjdesi var mı? Herhangi bir işte çalışmayan kadınlar emekli olabilecek mi? Peki olayın gerçeği nasıl? Çalışmayan kadınlar için herhangi bir düzenleme var mı? Merak edilen sorulan cevapları haberimizde.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sıhhat Sigortası Kanununda Farklık Yapılmasına Değin Kanun Önerinini TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Kanun önerisinin kabul edilip yasalaşması halinde 25 sene evli kalan ev hanımlarına emeklilik hakkı sağlanmış olacak.

MECLİS BAŞKANLIĞINA SUNULMUŞTU

Kanun önerisinin gerekçesi olarak şu ifadeler bulundu: “Bu kanun önerisi düşük gelirli hanelerde primleri ödeme olanağı olmadığı için rastgele bir şekilde sigortalı olamayan ve belli bir müddet sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an sigorta ile bağı bulunmayan ve prim ödeyemeyen ev kadınlarının yaşlılık aylığı alabilmelerinin önü açılmaktadır”25 Yıllık Evli Kalana Emeklilik Koşulları Nelerdir? 25 Yıl Evli Kalan Ev Hanımlarına Emeklilik Geliyor.

25 Yıllık Ev Hanımlarına Emeklilik Hakkı Kanun önerinine göre, ev hanımlarının emekli olmasının önü açılmaktadır.Önerinin yasalaşması halinde ev hanımları da özlemini duyduğu mutluluğa erişerek emekli olabilecek.Başka bir deyişle 25 yıllık evlilere emeklilik hakkı gelecektir.Ancak, yeniden öneriye göre bunun belli koşulları bulunmaktadır.

Bu koşulları 3 şekilde sayabiliriz

1) Sosyal Güvenlik Müessesesi ile rastgele bir bağ olamayacak,

2)Evlilik müddetinin 25 sene ve daha üzeri olması gerekmektedir,

3)Belli bir müddet sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an için Sosyal Güvenlik Müessesesi ile bağın bulunmaması gerekir

 

Kaynak: haberzamani.net