Alef Dizisi ve Gerçekleri

TAKİP ET

Alef dizisi neden bitti? Alef Dizisi ve Gerçekleri final bölümünde izleyenleri hem şok etti hemde ince ve sapkın mesajları ile şaşkınlık içerisinde bıraktı.

BluTV ve FX’in ortak projesi Alef dizisi 8. bölümüyle final yaparak ekrana veda etti demeyi isterdik fakat bence içine ettiler cümlesini kullanmak gerek...

BluTV ve FX ortaklığında hayata geçirilen, başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen’in paylaştığı ve yönetmen koltuğunda ödüllü yönetmen Emin Alper’in oturduğu Alef, İstanbul Boğazı’nda bir cesedin bulunmasının ardından ortaya çıkan çeşitli cinayetlerin sırrını çözmeye çalışan iki dedektifin hikayesini konu alıyordu.

Du... Taki ki.. Dün akşam yayımlanan son final bölümüne kadar, 22 Mayıs Cuma Blu TV ve FX kanalında yayına gelen final bölümü izleyenleri hem şok etti hemde ince ve sapkın mesajları ile şaşkınlık içerisinde bıraktı.

EŞCİNSELLERE KARIŞMAYIN !

Başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen’in paylaştığı ve yönetmen koltuğunda ödüllü yönetmen Emin Alper’in yaptığı dizide son final bölümünde Eşcinsellik işlendi, Evet yanlış duymadınız 8. bölüm sonunda dizinin oturduğu başrol koltuğu yer eşcinsellik oldu.

Ahmet Mümtaz Taylan ‘Settar’ karakterinin oğlu Güneş intihar etmiştir, oğlunun radikal mesnevi grubunda kendine bir arkadaş bulduğu bununla sevgili oldukları ortaya çıkmıştır, 'Güneş '' ismi anlamlı olarak seçildiği ortada. 
‘Settar’ amirin eşinin yani ''Güneş'' karekterinin annesinin ağlamaklı o çok özel bir çocuktu demesiyle olaylar başlıyor.Güneş'in dünyaya farklı gelmesini özel oluşunu hıçkıra hıçkıra anlattığı sahne ince işlenmiş. 


 Kenan İmirzalıoğlu ‘Kemal’ karakterinde ise , olayları çözdüğü sırada Hayelet kızı gelerek ''Baba onlara dokunma rahat bırak ''demesi .. düşüncenin temelinde ince mesajlardan biriydi.

BU DİZİYİ NEREDEN TUTARSANIZ ELİNİZDE KALIR

7 Bölüm boyunca Mesnevilik , maşukulik , bu tarikatların gizli ve karanlık yüzünü gösteriyormuş gibi görünsede bu dizide amaç belliydi , konular bilerek seçilmiş varılmak istenilen nokta özenle seçilmiş. Dizide birşeyler ima bile edilmiyor.. Sadece ekmek kırıntıları bırakılıyor ve siz o kırıntıları toplayıp nereye varmak istediklerini buluyorsunuz..
''Mevleviler Sapkın '' Mevlevilikte Eşcinsellik.... bu konu açmak dahi istemiyorum..

DİZİDE KATİL EŞCİNSEL ÇIKIYOR....

Dizinin ilk bölümünde eş cinselle başlayan dizi eşcinsel birinin sözde sevgilsinin öcünü alması ve intiharı ile sona eriyor.

22 Mayıs Cuma Blu TV ve FX kanalında aynı anda yayınlanan final bölümüyle hikayesini tamamladı.