Alışveriş Sitelerinden Kart Bilgileri Çalındı Yalanı ! Siberdeyiz Açıkladı !

TAKİP ET

Alışveriş Sitelerinden Kart Bilgileri Çalındı Yalanı ! Siberdeyiz Açıkladı ! Alışveriş Sitelerinden Kart Bilgileri Çalındı Yalanı !

Kasım ayında yaşanan alışveriş çılgınlığı sonrası kötü amaçlı kişilerin hedefi alışveriş siteleri oldu ! Bu kötü kişiler merak etmeyin alışveriş sitelerine saldırmadılar  ! aksine bir grup tarafından çıktığı belli olan , belirli siteleri kapsayan karalama kampanyası linç kampanyası ! Whatsp gruplarında ''Kesin bilgi yayalım denilerek ses kayıtları elden ele dolaşmaya devam ediyor.

Bu tür kirli bilgilerin amacı hedefi insanlara korku salmaktan öteye geçemez. Ses kayıtlarında kaynak verilen web sitesi açıklama yaparak ''

Tüm herkese duyurulur;

Üyelerin paylaşımlarından yönetim olarak sorumlu değiliz.

Bugün yapılan yalan haberlerin hepsi kasıtlı olarak yapıldı. Amaçları sadece algı oluşturmak olan bir grup tarafından yapıldı.
Herkese iyi günler dilerim.
Milletin derdi biz olmuşuz.

KONUYLA İLGİLİ İKİ ŞİRKETTEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medyada yayılan bu iddialardan sonra Trendyol ve Hepsiburada.com’dan açıklama geldi. İnternet sitelerinin güvenliğinin üst düzeyde olduğunu belirten şirketler,
 güvenlik konusunda üst düzeyde korumaya sahip olduklarını ve böyle bir saldırının da yapılmadığını söyledi. Söz konusu yetkili, kart bilgilerinin kendileri tarafından tutulmadığını ve bu bilgileri MasterCard şirketi olan Masterpass tarafından tutulduğunu bildirdi.