AMERİKA SEÇİMLERİ SONRASI ÜLKEDE KAOS ÇIKAR MI?

TAKİP ET

Amerika seçimleri sonrası ülkede kaos çıkacak diye FBI, DNI , Trump ve en son  Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Naryshkin, yaptığı açıklamalarda bulunmuştu.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile Ulusal İstihbarat Direktörlüğü (DNI), Rusya ve İran'ın ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine 'müdahale etmeye çalıştığını' ve 'bazı seçmenlerin bilgilerinin ele geçirildiğinin tespit edildiğini' bildirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, salı günü yapılacak başkanlık seçimi sonrasında ülkede çıkabilecek huzursuzluklara karşı uyarıda bulunmştu.

Pensilvanya'da düzenlenen bir seçim etkinliğinde konuşan Cumhuriyetçi Parti'nin ikinci kez aday gösterdiği Trump, seçimin kazananının hemen belli olmaması halinde ülkede "kaos çıkabileceğini" söyledi. Trump, seçimin sonucunun belli olmasının haftalar alabileceğini, bu süre içerisinde de "çok kötü şeyler" olabileceğini söylemişti.
 Bugünde Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Naryshkin, ABD seçimlerinde kimin kazanacağından bağımsız olarak sosyal krizin derinleşmesini beklediklerini ve radikallerin sokağa çıkabileceğini söyledi.

Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Naryshkin, "Bizim değerlendirmemiz, kimin kazanacağından bağımsız şekilde sosyal krizin derinleşeceği yönünde. Kesin olan şey kaybeden tarafın sonuçları kabul etmeyecek olması. Bu da radikalleri sokaklara çıkmak için cesaretlendirecek" ifadelerini kullandı.

ABD Başkenti Washington'da gerginlik beklentisi nedeniyle birçok dükkan ve mağazanın tahta plakalarla camlarının ve kapılarının kapatıldığı görüntülenmişti.

Bugün Türkiye saati ile saat 04:00'da bitecek olan seçim sonrası neler olacağı merak ediliyor.

amerika seçimleri trump biden haber haberler kaos