Barış Manço, annesiyle bir dönem yaşadığı evin önünde anıldı
Adana'nın Kozan ilçesinde, Barış Manço'nun annesi Rikkat Uyanık ile birlikte 3 yaşına kadar yaşadığı bilinen evin önünde düzenlenen etkinlikte, gençler usta sanatçıyı "Gülpembe" şarkısıyla andı.
Adana'nın Kozan ilçesinde, Barış Manço'nun annesi Rikkat Uyanık ile birlikte 3 yaşına kadar yaşadığı bilinen evin önünde düzenlenen etkinlikte, gençler usta sanatçıyı Gülpembe şarkısıyla andı.
Barış Manço'nun vefatının 27. yıl dönümünde, Adana'nın Kozan ilçesinde Kozan Belediyesi Ebulfez Elçibey Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerleri birlikte Barış Manço şarkıları ile anıldı. Tarihi Hamam Sokak'ta bulunan ve sanatçının annesi Rikkat Uyanık'ın yaşadığı, Barış Manço'nun da küçük yaşlarda bir süre kaldığı bilinen evin önünde düzenlenen etkinlikte usta sanatçının hafızalara kazınan Gülpembe eseri seslendirdi.
Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Serhat Kaya, Barış Manço'yu ölüm yıl dönümünde Kozan'da anmak istediklerini belirterek, Çocuklarımız ve gençlerimizle birlikte, bir döneme damga vurmuş eserleri seslendirmek istedik. Barış Manço'nun annesinin evinin burada olduğunu biliyoruz. Kendisi de bir dönem burada yaşamış. Evrensel müzik anlayışıyla her kuşağa hitap eden bir sanatçı. Bu şekilde anmak istedik. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Mustafa Atlı'ya da teşekkür ederiz ifadelerini kullandı.
Sanat Merkezi ritim öğretmeni Mustafa Güleç ise, Barış Manço, Aşık Veysel ve Neşet Ertaş gibi toplumun her kesimine hitap eden çok değerli bir sanatçıydı. Annesinin yaşadığı bu binanın önünde onu anmak bizim için çok anlamlı dedi.
Öğrencilerinden Zeliha Buğlem Gültekin de, Barış Manço'nun adının Kozan'la anılması çok güzel. Şarkılarını çok seviyoruz, onu saygıyla anıyoruz derken Ada Zümra Kılavuz daOnu çok seviyoruz, şarkılarıyla anıyoruz ifadelerini kullandı. Öğrencilerden Fatma Nur Alptekin ise Burada hatıralarının olması bizi çok mutlu ediyor diye konuştu.