Bu belediye 2 yılda 1 TL bile borçlanmadı
Samsun'un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, geride kalan 2 yıllık görev süresinde tek 1 TL borçlanmadan ve kredi kullanmadan hizmet gerçekleştirdiklerini, kalan 3 yıllık dönemi de borçsuz ve bol proje ile geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Samsun'un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, geride kalan 2 yıllık görev süresinde tek 1 TL borçlanmadan ve kredi kullanmadan hizmet gerçekleştirdiklerini, kalan 3 yıllık dönemi de borçsuz ve bol proje ile geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.
İlkadım Belediye Meclisi Nisan Ayı 7. Birleşimi, İhsan Kurnaz başkanlığında meclis toplantı salonunda yapıldı. 13 maddenin gündeme alındığı meclis toplantısında İlkadım Belediye Meclis başkanvekilliklerine 1 yıllığına Serkan Akyüz ve Ahmet Çağdaş Çatoğlu seçildi. Katip üyeliklerine Ahmet Kayır ve Murat Gürgüz seçilirken, encümen üyeliklerine de İlkay Erkan, Çetin Topsakal ve Murat Gürbüz getirildi.
Meclis toplantısında İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Başkan İhsan Kurnaz, Dün itibarıyla görevdeki ikinci yılımız doldu. İlkadım Belediyesi bu süreçte gerçekten çok önemli işler yaptı. Hatırı sayılır bir borçla devraldığı, hiçbir aracının gerecinin olmadığı, her şeyi dışarıdan hizmet alımıyla yaptırdığı bütün işleri kendi bünyemize aldık. Buna 58 tane araç aldık. Çöp konteynerleri, tırlar, vinçler, kamyonlar, fen işlerinde kullandığımız kazıcı-yükleyici silindirler gibi hizmet araçları bunlar. Allah'a şükür hiç kimseye muhtaç olmadan İlkadım Belediyesi kendi aracıyla, gereciyle, kendi iş gücüyle, personeliyle yapması gereken ana hizmetlerini yapar hale geldi. Bu şekilde de büyük tasarruflar sağladı aslında. İlkadımlı hemşehrilerimizin paraları kasamızda kaldı. Dolayısıyla hem geçmiş dönem borçlarını ödedik hem kendi dönemimizde 1 Nisan'dan itibaren 2 yıllık süre içerisinde yaptığımız bütün hizmetlerden dolayı bir tek lira borçlanmadık. Ne özel ne İller Bankası'ndan kredi kullandık ne de piyasaya borçlandık. Bugün İlkadım Belediyesi piyasa günü geçmiş bir tek lira borcu olmayan, vergi dairesine, SSK'ya borcu olmayan, kendi kaynaklarıyla kendi projelerini yapar hale geldi dedi.
İlkadım Belediyesi dönemi borçsuz ve birçok projeyi hayata geçirmiş şekilde tamamlayacak
Belediyenin mali disiplin açısından çok iyi bir noktaya geldiğine değinen Başkan Kurnaz, Hatırı sayılır bir bütçe ayırdık şu anda. Paramız da hazır. Bu sene yapacağımız projeleri şu anda hayata geçiriyoruz. Gazi Parkı'nı Allah nasip ederse bu ayın sonuna kadar toparlıyoruz. İlçemize güzel bir hizmeti kazandırmış olacağız. Güvenli parklar dediğimiz parkların ilk 10'unu bitirmek üzereyiz. Kalan 30 parkımızı da yapacağız ve Emniyet Müdürlüğü'ne bağlayacağız. Vatandaşlarımız güvenle bu parkları kullanmaya devam edecekler. İlkadım Belediyesi maddi açıdan hiçbir problemi olmadan yapacağı projelerin kaynağını ayırarak peşin bir şekilde vade farkı ödemeden büyük avantajlar elde ederek, büyük iskontolar elde ederek hizmetini yapmaya devam ediyor. 2026'da güzel projelerimiz var. Engelli Yaşam Merkezi gibi, Çocuk Köyü Projesi gibi, Acil Afet Merkezi gibi, prestijli caddeler gibi güzel projelerimiz var. Bunların kaynaklarını da ayırdık. İnşallah bu projeleri ve saymadığım projeleri de bu sene hayata geçireceğiz. Önümüzdeki 2027-2028 yılları yine yatırım yılları, proje yılımız olacak Allah nasip ederse. İlkadımlı hemşehrilerimizin parasını harcıyoruz. Harcadığımız her paranın, her kuruşun hizmet olarak geri vereceğimizi söylemiştik. İki yılda bunu başardık, Allah'a hamdolsun. Kalan 3 yıllık süreyi de dolu dolu projelerle, borçlanmadan inşallah dönemin sonunda İlkadım Belediyesi borçsuz ama çok proje yapmış olarak dönemi tamamlayacaktır diye konuştu.
Toplantıda seçimler haricinde denetim komisyonu raporu ve faaliyet raporları da meclis üyelerinin bilgisine sunuldu. Toplantıda diğer maddeler ise gündeme alınarak daha kapsamlı görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi.