CNC İşleme Nedir? & Ne İşe Yarar?

TAKİP ET

CNC işleme makinesi, öğütücülerden, frezelere ve CNC yönlendiricilerine kadar bir dizi karmaşık makineyi kapsayan bir kontrollü bilgisayar yönetim sistemidir.

 

 

CNC işleme makinesi, öğütücülerden, frezelere ve CNC yönlendiricilerine kadar bir dizi karmaşık makineyi kapsayan bir kontrollü bilgisayar yönetim sistemidir. CNC işleme ile üç boyutlu kesme işlemleri tek bir komut dizisinde gerçekleştirilebilir.

 

CNC işleme teknolojisi, komutlarını kollar, düğmeler ve tekerlek aracılığıyla yönlendirmek için insan kontrolünün gerekli olduğu manuel kontrol sınırlandırmalarını minimize ederek üretim sürecini otomatikleştiren bir talaşlı imalat yöntemidir. İzleyiciye göre, bir CNC sistemi normal bir bilgisayar bileşeni setine benzeyebilir, ancak CNC işlemede kullanılan yazılım programları, onu diğer tüm hesaplama ve yazılım biçimlerinden ayırabilir.

 

Çeşitli ürünler üretmek için CNC teknolojisi ile ilgileniyorsanız, CNC işleme ve CNC programlamanın nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmelisiniz. Ayrıca, ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılayamayacağını görmek için CNC makineleri türleri ve uygulama alanları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız gerektiğini unutmamalısınız.

 

CNC Nasıl Çalışır?

 

Bir CNC sistemi etkinleştirildiği zaman, istenen kesimler ve detaylar yazılım ile programlanır ve belirtilen boyutları ve hassas detayları bir robot gibi işleyen ilgili alet ve makinelere dikte edilir. Bir takımın sayısal kontrol sistemine yerleştirilmesi, parça programı olarak bilinen bir dizi girdi ile özetlenir.

 

Sayısal kontrol makinesi ile programlar delikli kartlar aracılığıyla girilir. Buna karşılık, CNC makineleri için programlar bilgisayarlara küçük klavyeler aracılığıyla işlenebilir. CNC programlama bir bilgisayarın belleğinde tutulur. Kodun kendisi programcılar tarafından yazılıp, düzenlenir. Hepsinden daha iyi olanı ise, CNC sistemleri hiçbir şekilde statik değildir, çünkü revize edilmiş kod aracılığıyla önceden var olan programlara daha yeni istemler eklenebilir.

 

Daha fazla bilgi alabilmek için https://www.tridi.co/ adresini ziyaret edebilirsiniz.