Çocuklar İçin Telsiz Ortodonti

TAKİP ET

Çocuk ortodonti tedavisi diş ile ilgili bir tedavidir. Çocukların diş ve çene yapılarındaki sorunların teşhis edilmesi ve tedavi sürecini sağlar.

 

 

Çocuk ortodonti tedavisi diş ile ilgili bir tedavidir. Çocukların diş ve çene yapılarındaki sorunların teşhis edilmesi ve tedavi sürecini sağlar. Bu şekilde çocuklar daha sağlıklı bir ağız yapısına kavuşur. Ağızda oluşan yamuk ve çarpık diş dizilimini önler ve daha iyi bir yapıya sahip olunmasını sağlar.

Çocuklara Ortodonti Tedavisi Yapılır mı?

Bazı işlemler ve ameliyatlar geçirmek için belirli bir yaş sınırını doldurmak gerekir. Çocuklarda da ortodonti tel tedavisini yapmak için önce belirli bir yaş aralığında muayene yapılmalı ve gerek olup olmadığına bakıldıktan sonra karar verilmelidir. Genellikle her yaşta yapılabilir olmasına rağmen teşhisin acil ve durumuna göre de değişiklik gösterebilir. Ortodonti tedavisi sıklıkla tüm ana dişler çıktıktan sonra 11-12 yaş arasında yapılır. Telsiz Diş Tedavisi Çocuğunuzuz dişleri için uygun bir tedavi düşünüyorsanız şeffaf plak tedavisini tercih edebilirsiniz. Ortalama 7 yaş civarı ile tedavinin uygulandığı bilinir. Bununla birlikte bu tedavilerin maliyeti de vardır.

Şeffaf Plak Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

  - Görünmemesi

 - Takıp çıkartılabilir olması

 - Hijyenik olması

 - Pratik kullanıma sahip olması

Çocuklara yapılan ortodonti tedavisinde de tel parçaların olması çocukların dış görünüşü hakkında olumsuz düşünmesine sebep oluyordu. Şeffaf plak ile çocuklar da hiç tel görüntüsü görünmeden diş düzensizliğini tedavi edebileceklerdir. Şeffaf tedavi ve klasik ortodontik damaklıkta takıp çıkartılabilir apareylerdir. Ancak şeffaf plakta da indikatör denen mavi düğmecikler bulunur. Bu mavi minik düğmecik çocuklarınızın şeffaf plaklarını yeteri kadar ve düzenli olarak kullanıp kullanmadığını anlamamızı sağlar. Eğer düzgün ve düzenli takıyorsa mavi renkten beyaza doğru renk değişimi olacaktır.

Tabii ki bu işlemi kullanmadan önce bir uzmana muayene ettirilmesi gerekmektedir. Çünkü bu tedavide de ana dişlerin çıkması gerekir. Şeffaf tedavi ile çene genişletmesi, yamuk dişer gibi problemlerin tedavisi yapılır. Ama şeffaf plak ile yapılan tedaviler 1. faz olarak adlandırılmaktadır. 1. faz tedavilerinde öncelikli amaç esas tedaviye yani 2. faz tedavilere (12 yaşından sonra yapılması gereken asıl tedavi) olayı hazır hale getirmek ve tedavi sürecini kolay hale girmektir. Çok nadir vakalarda ortodontik tedaviler tek fazda bitirilebilir. Çocuğunuzun dişleri için uygun olan telsiz tedavi budur.

Çocuk ortodonti tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için https://www.canerbalta.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.