Çok Katlı Raf Sistemleri Neden Tercih Edilir?

TAKİP ET

Çok Katlı Raf Sistemleri Neden Tercih Edilir? Depo raf sistemleri, dar ve az alanlarda mümkün olduğunca fazla depolama yapmaya yarayan sistemler olarak bilinir.

Çok Katlı Raf Sistemleri Neden Tercih Edilir?

Depo raf sistemleri, dar ve az alanlarda mümkün olduğunca fazla depolama yapmaya yarayan sistemler olarak bilinir. Bu amaç doğrultusunda pek çok farklı depo raf sistemleri tasarımı günümüzde işletmeler tarafından yoğun rağbet görür. En küçük alanlara dahi maksimum şekilde depo yapma ve verimli çalışma olanağı sağlayan sistemlerden biri de katlı yani mezanin depo raf sistemleri olarak bilinir.

Mezanini basit bir şekilde ara kat olarak tanımlamak da mümkündür. Mezaninlerin üst üste getirilip çok katlı şekilde bir depolama alanı oluşturulması sonucunda katlı yani Mezanin depo raf sistemleri ortaya çıkar. Bu depo raf sistemlerinin en önemli özelliği ise şüphesiz alanların yüksekliğinden en üst düzey verimde yararlanılması olur. Bu sayede şirketler çok sayıda ürün depolama şansı elde ederler. Aynı zamanda personeller de katlarda geniş çalışma alanına sahip olurlar. Temesist ile şirketler, ihtiyaçlarına yönelik en doğru raf sistemini son derece kolay bir şekilde bulabilirler. Temesist, doğru planlanmış sistemlerle hem işinizde kolaylık hem de kar etmenizi sağlar.

Çok Katlı Raf Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

Depo yüksekliğinin maksimum biçimde kullanılmasına olanak tanıyan katlı platform depo raf sistemleri, günümüzde en fazla tercih edilen ve verimliliği son derece yüksek sistemlerdir. Mezanin olarak da tanımlanan katlı platform depolama raf sistemleri, firmalar tarafından yoğun ilgi görür. Sistemin kullanılacağı deponun yüksekliğine göre özel şekilde de hazırlanabilen katlı platform depo raf sistemleri seçeneklerinde platformlar arasında geçiş olanağı sağlayan yürüme yolları ile merdivenler bulunur. Depo tavan sınırının belirlediği ölçüde yüksekliğe çıkma imkanı oluşan mezanin platform raf sisteminde maksimum oranda elle istifleme yapmak da mümkündür.

Çok katlı raf sistemleri, pek çok alanda sıklıkla tercih edilir. Eğer depolarda ürün sayısı ya da çeşitliliği çok ise katlı mezanin depo raf sisteminin kullanımı son derece mantıklı bir seçim olur. Arşiv depolarında da mezanin yani çok katlı raf sistemleri sık sık tercih edilir. Yedek parça ya da aksesuar depolarının yanı sıra sipariş hazırlamaya uygun olan depolarda da katlı depo raf sistemleri rağbet görür. Özellikle alan darlığı söz konusu ise maksimum depolama yapmaya ve çalışmaya elverişli olmasından dolayı sıklıkla kullanılır.

Çok Katlı Raf Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?

Çok katlı raf sistemleri, son derece geniş bir kullanım avantajına sahiptir. Bu sistemler, çok katlı şekilde kullanıldığından yüksek oranda depolama alanı yaratılmasına olanak tanır. Merdiven ya da asansör ile katlar arasında rahatlıkla depolanan malzemelere erişim sağlanır. Üstelik bu işlem, son derece kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Bu sistemler ile sadece depolama alanı sağlanmaz. Aynı zamanda işletmelerin de bünyesinde çalışan kişilere rahat çalışma alanı sağlayıp maksimum oranda verim alınmasına katkı sunar.

Katlı depo raf sistemleri sayesinde mevcut depolama alanı yüksekliğinden maksimum oranda verim elde edilir. Bu sayede işletmeler, istifleyecekleri malzemeleri kolayca depolayıp üzerinde çalışabilirler. Sistemlerin parçaları de monte haldedir. Böylece Mezanin yani çok katlı raf sistemlerindeki parçalar, istenildiği zaman yer değiştirebilme olanağı tanır. Mezanin raf sistemleri isteğe göre enlemesine ya da boylamasına genişletilebilir. Bu durum ise ihtiyaç duyulduğu zaman şirketlerin daha çok depolama alanına sahip olmasına olanak sağlar. Ürünler manuel şekilde depolanabileceği gibi geliştirilen sistem sayesinde otomatik depolama da yapılabilir. Temesist ile çok katlı raf sistemlerinin avantajlarından faydalanmak mümkündür. Siz de kullanışlı ve kaliteli bir raf sistemi için hemen şimdi Temesist.com ile irtibata geçebilirsiniz.