Covid-19 travmasına karşı MEB iki ayrı kılavuz hazırladı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin ve velilerin salgının ortaya çıkardığı kaygıyı normalleştirmelerine destek olabilmek için Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğünün iki ayrı kılavuz hazırladığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp kısa sürede küresel bir nitelik kazanan yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgınının ortaya çıkarabileceği psikolojik travmaları asgariye indirmek için iki ayrı kılavuz hazırlatarak, internet üzerinden yayımlandığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı, psikososyal destek hizmetleri kapsamında, Covid-19 salgını süresince psikolojik sağlamlığı korumak amacıyla ‘Aileler İçin Çocuklara Yardım Rehberi' ile ‘Yetişkinler İçin Bilgilendirme Rehberi' yayınlandı. 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, öğrencilerin eğitimlerini uzaktan eğitim yöntemleri ile desteklemeye devam ettiklerini belirtti. Sürecin kolay olmadığına işaret eden Selçuk, "İlk defa bu kadar büyük bir ölçekte uzaktan eğitim desteği sunuluyor. Uzaktan eğitimin her hafta çeşitliliği ve kalitesini de artırıyoruz. Öğretmenlerimizin uzaktan eğitime katkıları da her geçen gün artıyor” dedi.