Düzce'de asfalt seferberliği hız kesmiyor
Düzce Belediyesi, şehir merkezinin ulaşım altyapısını güçlendirmek, yol güvenliğini artırmak ve vatandaşlara daha konforlu ulaşım imkanı sunmak amacıyla başlattığı asfalt seferberliğini sürdürüyor.
Düzce Belediyesi, şehir merkezinin ulaşım altyapısını güçlendirmek, yol güvenliğini artırmak ve vatandaşlara daha konforlu ulaşım imkanı sunmak amacıyla başlattığı asfalt seferberliğini sürdürüyor.
Düzce Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre asfalt çalışmalarının başladığı ilk günden bu yana 48 bin ton asfalt serimi ve yama çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalar, hava şartlarının elverdiği günlerde gece ve gündüz olmak üzere 7 gün 24 saat esasına göre yürütülüyor.
Belediyenin asfalt programında özellikle trafik yoğunluğu, yerleşim yoğunluğu, yolun mevcut durumu ve altyapı çalışmalarının tamamlanmış olması kriterleri dikkate alınıyor. Böylece asfalt yatırımlarının yalnızca günü kurtaran bir uygulama olarak değil, uzun süre kullanılabilecek kalıcı bir yol altyapısı oluşturacak şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Şehir merkezinden başlayan yenileme
2026 asfalt programının ilk kısmında şehrin önemli ulaşım güzergahlarından İstanbul Caddesi de kapsamlı şekilde yenilendi. Aziziye Mahallesi'nden Mergiç Mahallesi Melensu Park Mevkii'ne kadar uzanan yaklaşık 1800 metrelik güzergahta eski ve kullanım ömrünü tamamlamış asfalt tabakası kaldırıldı; zemin iyileştirmesinin ardından PMT serimi ve sıcak asfalt uygulaması gerçekleştirildi.
Asfaltlanmamış tek cadde, tek sokak kalmayacak
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, asfalt çalışmalarını yalnızca bir yol bakım faaliyeti olarak değil, şehrin genel dönüşümünün önemli başlıklarından biri olarak değerlendiriyor. Başkan Özlü, daha önce yaptığı açıklamada, görev süresi tamamlanmadan önce Düzce'de asfaltlanmamış tek bir yol ve cadde bırakmama hedefini açıkça ortaya koymuştu. Başkan Özlü'nün bu hedefi doğrultusunda asfalt programı, belediyenin uzun vadeli üstyapı planlamasının önemli bir parçası olarak yürütülüyor.
Şehir mezarlığı güzergahında çalışma takvimi belli
Bu kapsamda şehir merkezindeki önemli güzergahlardan biri olan Düzce Belediyesi Şehir Mezarlığı önündeki yol da altyapı ve üstyapı çalışmalarının birlikte yürütüldüğü noktalardan biri oldu. Beyköy'deki yeni arıtma tesisinden şehir merkezindeki mahallelere uzanan içme suyu şebekesinin önemli güzergâhlarından biri olan bölgede altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından asfaltlama yapılması planlanıyor. Söz konusu yolun asfalt çalışmasının takvimi belli olurken yapılan açıklamada 29 Ekim 2026'ya kadar tamamlanacağı belirtildi. Ayrıca Azmimilli Mahallesi Gazhane Caddesi'nde de su altyapısı sebebiyle açılan noktalarda ekipler vakit kaybetmeden kazıma ve asfalt yama çalışmalarını tamamladı. Şıralık Mahallesi'nde de asfalt öncesi hazırlıklar başladı. Altyapı yatırımı kapsamında bozulan noktalarda, boru hatlarının test aşamasının da tamamlanması ardından asfalt serimini gerçekleştirilecek.