Emekliler İçin Bayram İkramiye Ödeme Tarihi Belli Oldu

TAKİP ET

Bayram ikramiye ödeme tarihini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı. Ramazan ayı bayram ikramiyesi için son ödeme tarihini verdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı 13 milyon emekliyi ilgilendiren müjde verdi. Ramazan Bayramı için verilecek olan ikramiye ödeme tarihini açıkladı. Ramazan bayram ikramiyesini öne aldık.Nisan ayrının ilk yarısında hesaplara yatmış olacak. Bakan ikramiye paralarının en son Nisan ayı ortasında yani 15 Nisan’da ödeneceğini açıkladı. 

2020’DE EMEKLİLER NE KADAR BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?

Emeklilere 2020’de iki kez bayram ikramiyesi ödenecek. Tutarlarda değişiklik olmazsa Ramazan ve Kurban Bayramı için biner lira ödenecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüsüne karşı alınan ekonomik kararları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 1500 liraya yükseltildiğini duyurdu.

HANGİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYELERİNDEN YARARLANABİLECEK?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olalar;

– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
– Şehit yakınları ve gaziler
– Ölüm aylığı alanlar
– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
– Geçici köy korucuları
– Şeref aylığı alanlar
– Şampiyon sporcular,
– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
– Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

emekli ikramiyesi ne zaman verilecek emekli ikramiyesi ne kadar emekli ikramiyesi hesaplama emekli ikramiyesi 2020 emekli ikramiyesi ne kadar 2020