Eski Kaşar ve Keçi Peynirinde Bir Numara: Şarköy Çiftlik

TAKİP ET

Eski kaşar peyniri yani doger adı ile Kars peyniri, son dönemlerde sağlık sektöründe sıklıkla tavsiye ediliyor. Sağladığı yararları sayesinde evimize, soframıza sağlık getiriyor.

 

Eski kaşar peyniri yani doger adı ile Kars peyniri, son dönemlerde sağlık sektöründe sıklıkla tavsiye ediliyor. Sağladığı yararları sayesinde evimize, soframıza sağlık getiriyor. Şarköy çiftlik sizleri en lezzetli eski kaşar peynirleri ve keçi peynirleri ile buluşturuyor. Keçi peynirlerinin tazeliği damağınızda kalacak.

Eski Kaşar Besin Değerleri ve Yararları

100 gram çedar peyniri ortalama 350 kalori içerir. İyi bir protein ve yağ kaynağı olan çedar peyniri, aynı zamanda birkaç temel vitamin ve mineral için de iyi bir kaynaktır. 100 gram tam yağlı kaşar peyniri 350 kaloridir. %3 tam yağlı kaşar peyniri karbonhidrattır. Protein, tam yağlı çedar peynirinin %0’ıdır. Koyu renk, g çedar peynirini temsil eder.

Eski Kaşar peyniri K2 vitamini yönünden zengindir. K2 vitamininin en önemli özelliklerinin damarlarda kalsiyum birikimini önlemesi, kemikleri güçlendirmesi ve kanser hücrelerinin bölünmesini ve çoğalmasını yavaşlatması olduğu gösterilmiştir. Eski kaşar peyniri K2 vitamini bakımından çok yüksektir. K2 vitamininin en önemli özelliğinin kanser hücrelerinin bölünmesini ve çoğalmasını yavaşlattığı gösterilmiştir.

Keçi Peyniri Besin Değerleri ve Yararları

Taze keçi peyniri 100 gramlık porsiyonda 21 gram yağ içerir. Orta yağlı sayılabilecek peynir; Kalsiyum, fosfor, sodyum ve potasyum açısından zengindir. A grubu vitaminleri yüksek olan keçi peyniri, inek peynirinden farklı olarak demir değeri de yüksektir. Bu değerlerden dolayı keçi peyniri özellikle büyüme çağındaki çocukların tüketimi için önerilir.

Keçi peyniri, orta zincirli yağ asitleri de dahil olmak üzere tokluğu artırabilen ve kilo kaybını teşvik eden sağlıklı yağlar sağlar. Ayrıca keçi sütü, inek sütünden daha fazla orta zincirli yağ asidi içerir. Bu maddeler vücut tarafından hızla parçalanır ve emilir ve yağ olarak depolanma olasılıkları daha düşüktür. Keçi sütünde bulunan bazı yağlar, sağlığı başka şekillerde de geliştirebilir. Test tüpü ve hayvan çalışmaları, kaprik asidin iltihabı artıran ve akne gelişiminde rol oynayabilecek bir bakteri olan P. Acnes’e karşı etkili olduğunu göstermiştir.

Eski Kaşar ve Keçi Peyniri Siparişlerinizi Şarköy Çiftlikten Online Verebilirsiniz

Eski kaşar peynirini Şarköy çiftlik online marketinden edinebilirsiniz. Sevilen lezzetleri özel olarak paketleyerek sizlere sunuyoruz. Online alışverişin vazgeçilmez adresi sarkoyciftlik.com siparişlerinizi güvenle ulaştırır.