Esnaf Odasından 200 Bin TL Düşük Faizli Kredi Müjdesi

TAKİP ET

TESKOMB üyelerine 200 bin TL işletme kredisi vermeye başlamıştır. 3 ay ödemesiz olarak vermiş olduğu kredinin senelik faiz oranı sadece %4.5 olmaktadır.

TESKOMB üyelerine 200 bin TL işletme kredisi vermeye başlamıştır. 3 ay ödemesiz olarak vermiş olduğu kredinin senelik faiz oranı sadece %4.5 olmaktadır. Aylık %0.37 faiz oranına tekabül edilen kredinin başvuru şartları da bir hayli kolaydır. Esnafın döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla verilen bu kredinin peki geri ödemeleri farklı tutarlara göre nasıl hesaplanmaktadır?
Esnaf Kefalet Odası Kredisi Şartları Nedir?
Devlete vergi borcu olmayan bütün esnafa en az 2 kefil getirmeleri halinde düşük faizli olarak işletme kredisi verilmektedir. İpotek olarak çekecekleri kredinin en az %150 oranına sahip bir de teminat isteyen meslek odası bu krediyi Türkiye Halk Bank üzerinden finans etmektedir. Üç ayda bir geri ödemeli olarak verilen işletme kredisinin geri ödeme vadesi ise şuan için 60 ay olmaktadır. Peki, bu şartlarla verilen esnaf kredisinin geri ödemeleri nasıl hesaplanmaktadır.
Esnaf Meslek Odası Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Bağlı olduğunuz meslek odası üzerinden başvuru yapmanız durumunda senelik %4.5 faiz oranlarıyla 200 bin TL kadar işletme kredisi kullanabilirsiniz. Kullanacağınız kredide uygulanan yasal kesintiler ise şunlardır. Bloke sermaye oranı senelik %2.00 masraf oranı için %1.25 TESKOMB hisse oranı ise %0.25 olurken bölge birliği hisse oranı %0.25 olmaktadır. Risk sermayesi ve banka komisyonu ise %1.00 olarak uygulanmaktadır. Bu kesintiler sonrasında kullanacağınız kredinin geri ödemesinin ne kadar olduğunu ise Esnaf Sanatkarlar Odası Kredi Hesaplama Makinesi üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz.