GÖNÜLLÜ OLMAK YÜREK İSTER​​​​​​​

TAKİP ET

En başta şunu açıkça belirteyim ki, hiç bir kurumla, kuruluşla veya kişi ve kişilerle alıp veremedigimiz bir meselemiz yok. 

En başta şunu açıkça belirteyim ki, hiç bir kurumla, kuruluşla veya kişi ve kişilerle alıp veremedigimiz bir meselemiz yok. 
Yaşam koşuşturması içinde öyle günler, öyle olaylar yaşıyor veya şahit oluyoruz ki “Allahım aklımı koru” demekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Bu da yapılır mı dediğimiz pek çok olayları görüyoruz yaşıyoruz... Allah her şeyden önce herkese vicdan ve merhamet versin bu her konu için geçerli.
Hepimizin malümu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Korona virüsü nedeniyle berber, restoran, bar, kafe ve perakendeci dükkanlar kapanmak zorunda kaldı. Bu nedenle ülkemizde çok sayıda insan işsiz kaldı. Belirli yaş grupları için uygulanan sokağa çıkma yasağı ve 31 şehirde haftanın belirli günlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ve bu şehirlere uygulanan giriş çıkış yasağı nedeniyle ticarette durmuş vaziyette.  Bu virüs nedeniyle neredeyse herkes mağdur durumda. Türkiye corona virüsüne ekonomisi zayıf bir dönemde yakalandı. Neredeyse  2 milyon insan daha virüs sebebiyle işinden oldu. Bu dönemde işinden olan insanların bir daha ne kadar işe başlayacakları bilinmiyor. 
Gönüllülere tam da bugün ihtiyaç var!
Korona virüs nedeniyle devletimiz tüm imkanlarını ve kurumlarını seferber ederek açıkladığı ekonomik paketlerle öncelikle mağdur vatandaşlara işsiz kalan vatndaşlara, dünkanını kapatmak zorunda kalan esnafa çeşitli yardımlar ve klredi desteği sağlamıştır. Ve sağlamaya devam etmektedir. Devletimizin en önemli yardım kuruluşlarında birisi olan  Türk Kızılayı, coronavirüs tehdidine karşı yürütmekte olduğu çalışmalar ile yaşanan krizden en çok etkilenen toplum kesimlerini desteklemek ve toplum dayanışmasını sağlamak için harekette geçmiştir.  Kızılay yardımlarının halka ulaşmasını sağlamak için kızılay gönüllüsü olarak görev yapanlara destek için bir gönüllü gibi çalışan Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser ve AK Parti Karaman İl Başkanı  Abidin Çağlayan ve bazı teşkilat üyeleri Türk Kızılay yardımlarının bizzat dağıtımında araçlara yüklenmesinde gerçek bir gönüllü gibi çalışmaları takdire şayandır. Bazıları onların bu davranışlarını yadırgasalarda eleştirse de ben şahsen takdirle karşıladım. Karaman Milletvekilimizin ve Ak Parti İl Başkanının ve ekibinin Kızılay Karaman Şubesinde gönüllü çalışmaları sosyal medyada bazı kesimler tarafından eleştirildiğini ve hatta aşağılandığını gördüm.  Sosyal Medyadaki yorumları görünce gerçekten de hayretler içinde kaldım. Gönüllü demek; Herhangi bir maddi ya da parasal çıkar sağlama amacı taşımadan kendi özgür iradesi ile Türkiye Kızılay Derneği’nin misyonu çerçevesinde düzenli olarak ya da duruma göre sadece belirli zamanlarda zarar görebilir insan topluluklarına yardım etmek üzere zaman ve emek harcayan kişidir. Adamlar ne yapmış ki, bu kadar eleştiriyi hakedecek?  Onları eleştireceğimize alkış yapalım bir yerimiz mi eksilecek?
Kızılay gönüllüsü olarak faaliyetlere katılan Milletvekili, İl Başkanını ve ekibinin siyasetçi olarak pek çok yanlışları olabilir. Yeri zamanı geldi mi eleştirelim. Siyaseten yanlış yapılıyorsa elbette yanlışlarının yanında olmayalım. Ama bu konu da yanlışları yok. Ve buna eminim ve Milletvekili ve İl Başkanı hangi görüşten olurlarsa olsunlar ''Kızılay Gönüllüsü'' olarak yaptıkları faaliyetlerin  yanındayım ve takdir ediyorum. 
Ülkemize ve Karaman'imiza önemli hizmetleri olmuş hiç bir kurumun ve o kurumlarda gönüllü olarak çalışan hiç kimsenin hedef alınmasına asla gönlüm razı değil. Dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara yardımlar ulaştıran ve ülkemizde yardım çalışmlarında öncülük yapan Türk Kızılayı başta olmak üzere, Karaman Kızılay Şubesinin yöneticilerini ve gönüllülerini, bu tür kuruluşlara yardım yapan firmalarımızı ve vatandaşlarımızı yürekten kutluyorum.

Veysel Göktekin