Göz Altı Mezoterapisi Nedir?

TAKİP ET

​​​​​​​Göz Altı Mezoterapisi Nedir? Göz altı bölgesi restorasyonlarında sıklıkla hazır kokteyller yada uzman doktorlarca hazırlanan karışımlar kullanılır.

Göz Altı Mezoterapisi Nedir?

Göz altı bölgesi restorasyonlarında sıklıkla hazır kokteyller yada uzman doktorlarca hazırlanan karışımlar kullanılır. Donuk, zayıf ve yorgun cildin canlandırılması aynı zamanda  yüzeyde görülen minimal kırışıklıkların tedavisi gerçekleştirilir. Anti-aging mezoterapi ürünleri ile cilt canlandırılır ve kırışıklıklar açılır. Nano iğnelerle enjekte edilen içerikler (vitamin, protein, asitler ve diğer peptitler), sadece gözaltı restorasyonuna yönelik oluşturulmuş özel Class III sertifikalı ürünlerden oluşmaktadır.

Renk eşitleme, kırışıklıkları önleme ve canlandırma tedavileri için sadece Class3 sertifikalı ürünlerin kullanılması önemlidir.

Göz Altı mezoterapisi en faydalı ve sonuç veren doğal görünümden ödün vermeyen tedavilerin başında gelmektedir.

Göz Altı Mezoterapisi Nasıl Yapılır?

Göz Altı mezoterapisi tedavisi, Göz Altı derisinin ihtiyaç duyduğu vitaminler, proteinler, asitler ve  mineraller gibi bir çok peptitin, Göz Altı derisinin 1-2 mm altına, küçük iğneler ile enjekte edilmesi işlemidir. İhtiyacınıza göre hazırlanan özel karışım kontrollü ve hızlı bir biçimde gözaltı derisi altına verilir. İşlem sonrasında Göz Altı hücreleri güçlendirilir.

Göz Altı mezoterapi uygulaması dakikalar içinde yapılır. Göz Altı mezoterapi işlemi öncesinde kullanılan ilaçların etkisi ve zaten bu bölge dokusunun doğal yapısı nedeni ile işlem sırasında ve sonrasında herhangi acı ve benzeri his yaşanmaz. Göz Altı mezoterapisi tedavi protokolü tamamı ile  kişiye özel olarak hazırlanır. Kişilerin ihtiyacı farklı olabilir, doktorumuzca içerik muayene sonrası oluşturulur, kişiye özel bir karışım ya da hazır kokteyller (Paris Işıltısı, Mesohyal Periocular, DNA Işıltısı Nucleofil Soft) kullanılır. Önerilen seans sayısı dahi kişiye özeldir. Her seans öncesi içerikler dikkatlice hazır hale getirilir, deri altına enjekte edilir ve tedavi seans sayısının tamamlanması ile sona erer.

Göz çevresi tedavi kısaca, kalıtsal, yorgunluk ve yaşlanma belirtilerini kontrol altına almak için yapılan kişiye özel belirlenen göz çevresi kokteyl uygulamasının kontrolü bir biçimde uzman doktor tarafından yapılmasıdır.

 

Göz Altı Mezoterapisi Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Göz Altı mezoterapisi genel olarak acısız ve zahmetsiz bir tedavi olsa da işlem sonrasında dikkate alınması gereken birkaç nokta bulunur. Öncelikle Göz Altı mezoterapisi muayenesinde uzman hekime o dönemde düzenli olarak kullanılan ilaç varsa söylenmelidir. Bu ilaçlar arasında kan incelticiler olabilir ve uzman hekimler bu ilaçlar konusunda sizleri yönlendirebilir. Tedaviden sonra göz çevresinde iğne giriş noktaları nerdeyse görülmez ancak hafif kızarıklıklar, noktasal ödemler oluşabilir. Bu yan etkiler birkaç saat, gün içinde hafifler ve yavaşça kaybolur.

Tedavinin seanslarından sonra güneşten korunmak ve 1 gün göz makyajı yapmamak, uygulama alanını ovuşturmamak ve sıcak su ile yıkamamak önemlidir. Bunların yanı sıra ilk seansta bile olumlu etkiler gözlenir. İlk tedavi sonrası yılda bir önerilen devam, koruma seanslarına devam etmeniz önemlidir.

 

Kaynak: Breeze Clinics - breezeclinics.com/goz-alti-mezoterapisi/