Güvenlikli İskele Önemi

TAKİP ET

Kalıp ve iskele, inşaat sektöründe çok özel işlevler için yaygın olarak kullanılmaktadır. İnşaat ekiplerinin ıslak betonu kalıplamaları veya istenen şekle sertleşene kadar yerinde tutmaları gerektiğinde kalıp kullanırlar.

Kalıp ve iskele, inşaat sektöründe çok özel işlevler için yaygın olarak kullanılmaktadır. İnşaat ekiplerinin ıslak betonu kalıplamaları veya istenen şekle sertleşene kadar yerinde tutmaları gerektiğinde kalıp kullanırlar. Betonu kendi ağırlığını taşıyacak kadar sertleşene kadar güvenli bir şekilde tutan kalıcı veya geçici kasa veya kalıplar olarak tanımlanabilir. Güvenlikli iskele, kalıptan önemli ölçüde farklıdır; inşaat, bakım veya onarım çalışmaları sırasında insanları desteklemek için çalışma platformu olarak kullanılan ve işçilerin başka türlü kolayca erişemeyecekleri yüksekliklere ulaşmalarını sağlayan geçici yapılardır.

İskele Malzemeleri

Güvenlikli iskele; metal, ahşap veya bambu gibi malzemelerden yapılmış levhalar, bağlayıcılar ve borulardan oluşan modüler bir sistemdir. Tasarımı basit veya karmaşık olabilir. Ancak her durumda, hareket eden insan gruplarını desteklediği için yapımı büyük bir özenle yapılır. Güvenli ve sağlam olması gerekir ve yapıların dışını boyamak için bir platform, geçici bir köprü veya yürüyüş yolu görevi görmek ve destekleri desteklemek gibi çeşitli amaçlar için kullanılır. Korkuluklar sağlayarak, rampa görevi görerek veya bir bina için dengeleyici veya destekleyici bir yapı olarak güvenliği sağlar. Tüm güvenliği sağlamak için iyi firma ile çalışmanız gerekir. Burada yardımınıza ise Urtim sitesi yetişmektedir.

İnşaatta İskele Kullanımı

İskeleler, bir binayı inşa ederken veya yenilerken işçilerin yüksek yerlere ulaşmasını sağlayan geçici demirbaşlardır. Düz çatılara ve çıkıntılara erişim sağlayarak çalışanların yapılar üzerinde kolayca hareket etmelerini sağlar. Güvenlikli iskele, filmler için sahne setleri oluşturmak, asılı platformlar yapmak veya reklam panoları koymak için yaygın olarak kullanılır. Kalıp ve iskele, sayısız kullanım şekli nedeniyle inşaat sektörünün vazgeçilmezidir. Kalıbın gerekli güce sahip olması ve malzeme sertleşirken tuttuğu betonun ağırlığına dayanabilmesi gerekir. Islak beton, kalıba çok fazla basınç uygular, üste kıyasla altta daha fazla basınç uygulanır. Kalıp, gerekli ağırlıkları taşıyacak şekilde yeterince tasarlanmadıysa, beton doldurulurken bükülebilir veya kırılabilir.

Beton tamamen kurumadan kalıp kaldırıldığında da kazalar meydana gelebilir. Bu nedenle yaş beton döküldükten sonra kalıbın belli bir gün kadar yerinde kalmasına izin verilir. Bazen kalıpların dışına bir süre nemli bir battaniye serilir. Kalıp aynı zamanda kalıp veya formlar olarak da bilinir. İki yapı, kalıp ve iskele, tamamen farklı amaçlar için kullanılır ve tamamen farklı gereksinimlere sahiptir. İskele kurulumu kolay, sökülmesi basit ve nakliyesi kolay olmalıdır. İskele olarak inşa edilen platformlar, insanların serbestçe yürümesine ve malzemeleri kolayca taşımasına ve taşımasına izin verecek kadar büyük alanlara sahip olmalıdır.

Tüm yapı, iklim koşullarından etkilenmeyecek ve zamanla sallanmayacak, deforme olmayacak veya eğilmeyecek kadar güçlü olmalıdır. Kuş kafesi, bağımsız bağlı ve çatı eyeri ve yığını kullanılan bazı iskele türleridir. İskele kuleleri, askı aparatı ve putlog diğer popüler iskele yapılarıdır. Kalıp ve iskele, inşaat mühendisliği projelerinde hayati yapılardır ve dünya çapında milyonlarca insan tarafından kullanılmaktadır. Tüm kalıp ve iskele türleriniz için https://urtim.com/iskele-sistemleri/euroscaf-guvenlikli-iskele-sistemi/ adresine bakabilirsiniz.