Hakkari Üniversitesi Akademik Personel alacak

TAKİP ET

Hakkari Üniversitesine  2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun ilgili maddeleri gereğince Öğretim Üyesi alınacak.

Hakkari Üniversitesine  2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun ilgili maddeleri gereğince Öğretim Üyesi alınacak.

Profesör kadrosuna başvuracak adayların başvuru dilekçelerine; özgeçmişlerini, Doçentlik Belgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını 6  nüsha dosyayı ekleyerek CD ile beraber Rektörlüğe, Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracak adayların ise anabilim dalı ve yabancı dillerini belirten dilekçelerine kısa özgeçmişlerini, doktora belgeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4  nüsha dosya ve CD ile beraber ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir.

 

Üniversitemize 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince aşağıda unvanı ve nitelikleri belirtilen kadrolara öğretim üyesi alınacaktır. İlgililerin;

a) 657 Sayılı Kanun'un 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları,
b) Adayların 2547 Sayılı Kanun'un 23. ve 26. maddelerinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmaları,
c) Yabancı Ülkelerden alınan Diplomaların Üniversitelerarası Kurulca Denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen şartları taşıyan adayların;

1) Profesör kadrosuna başvuracak adayların başvuru dilekçelerine; özgeçmişlerini, Doçentlik Belgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını 6 (Altı) nüsha dosyayı ekleyerek CD ile beraber Rektörlüğe,
2) Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracak adayların anabilim dalı ve yabancı dillerini belirten dilekçelerine kısa özgeçmişlerini, doktora belgeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (Dört) nüsha dosya ve CD ile beraber ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir.
3) Başvurular, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde yapılacaktır.

İLAN EDİLEN ÖĞRETİM ÜYESİ KADROLARINA AİT BİLGİLER

BİRİM/BÖLÜM/ABD/PROGRAMKADRO ADEDİDERECEUNVANÖZEL ŞARTLAR
İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Bilimleri ABD.11ProfesörDin Eğitimi Alanında Çalışmalar Yapmış Olmak.
İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü İslami Türk Edebiyatı ABD.11ProfesörTürk İslam Edebiyatı Alanında Çalışmalar Yapmış Olmak.
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi ABD.11Doktor Öğretim ÜyesiTemel İslam Bilimleri Alanında Doktora Yapmış Olmak, Kur'an-ın Kura'an ile Tefsirine İlişkin Çalışmalar Yapmış Olmak.
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi ABD.15Doktor Öğretim ÜyesiTemel İslam Bilimleri Alanında Doktora Yapmış Olmak.
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü İslam Hukuku ABD.13Doktor Öğretim Üyesiİslam Hukuku Alanında Doktora Yapmış Olmak.
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Arap Dili ve Belegatı ABD.15Doktor Öğretim ÜyesiTemel İslam Bilimleri Alanında Doktora Yapmış Olmak, En az (B) Düzeyinde Arapça Dil Puanına Sahip Olmak.
Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ABD.14Doktor Öğretim ÜyesiEğitimde Ölçme ve Değerlendirme Alanında Doktora Yapmış Olmak.
Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi ABD.14Doktor Öğretim ÜyesiSanal Öğrenme Ortamları Alanında Doktora Yapmış Olmak.
Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili ve Efğitimi ABD.15Doktor Öğretim ÜyesiLisans, Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimini İngiliz Dili Eğitimi Alanında Yapmış Olmak.
Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Teknolojisi ABD.13Doktor Öğretim ÜyesiGıda Teknolojisi Alanında Doktora Yapmış Olmak, Mikrobiyal Biyoteknoloji ve Mikrobiyal Genetik Alanında Çalışmalar Yapmış Olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararsı İlişkiler Bölümü Uluslararsı İlişkiler ABD.14Doktor Öğretim ÜyesiUluslararası İlişkiler Alanında Doktora Yapmış Olmak.
Çölemerik Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Pr.15Doktor Öğretim ÜyesiZootekni Alanında Doktora Yapmış Olmak, Kanatlı Hayvan Besleme Üzerine Çalışmalar Yapmış Olmak.