Hava Durumu Türkiye Geneli ve Bölgesel Tahmin

TAKİP ET

Hava Durumu Türkiye Geneli ve Bölgesel Tahmin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç ve Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Antalya, Muğla ve Kars çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç ve Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Antalya, Muğla ve Kars çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, İç ve Doğu Anadolu’nun güneyi ile Gaziantep çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Hatay çevrelerinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (70-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa), Hatay’ın batı ilçelerinde (Samandağ, Yayladağ, Arsuz, İskenderun ve Dörtyol)fırtına, yer yer kuvvetli fırtına (60-90 yer yer 100 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa), Hatay’ın batı ilçelerinde (Samandağ, Yayladağ, Arsuz, İskenderun ve Dörtyol)fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (60-90 yer yer 100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

EDİRNE 3°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 6°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren hafif yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 4°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren hafif yağmur ve sağanak yağışlı

KOCAELİ 6°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren hafif yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Muğla çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-75 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR -7°C, 2°C

Parçalı bulutlu

DENİZLİ 2°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 6°C, 11°C

Parçalı bulutlu

MANİSA 3°C, 9°C

Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Hatay’ın batı ilçelerinde (Samandağ, Yayladağ, Arsuz, İskenderun ve Dörtyol)fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (70-90 yer yer 100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 8°C, 13°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ANTALYA 11°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

HATAY 6°C, 10°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Hatay’ın batı ilçelerinde (Samandağ, Yayladağ, Arsuz, İskenderun ve Dörtyol)fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (70-90 yer yer 100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ISPARTA -4°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu güney kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA -3°C, 6°C

Parçalı bulutlu

ÇANKIRI -6°C, 7°C

Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR -3°C, 2°C

Parçalı bulutlu

KONYA 1°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU -4°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

DÜZCE 2°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

KASTAMONU -6°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK 5°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA -1°C, 9°C

Parçalı bulutlu

SAMSUN 6°C, 11°C

Parçalı bulutlu

TOKAT -1°C, 10°C

Parçalı bulutlu

TRABZON 4°C, 11°C

Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu güney kesimleri ile bu akşam saatlerinde Kars çevrelerinin hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM -16°C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS -20°C, -5°C

Parçalı çok bulutlu bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

MALATYA -3°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı

VAN -11°C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Gaziantep çevreleri ile bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

DİYARBAKIR -1°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP 1°C, 5°C

Çok bulutlu yağmur ve karla karışık yağmurlu

SİİRT 2°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu yağmur ve sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 4°C, 9°C

Çok bulutlu yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Akdeniz’de fırtına; Batı Karadeniz, Marmara ile Güney Ege’nin kuzeyinde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’in batısı hafif yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinde 7 (60 km/sa); Doğu Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu güneybatıdan, yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, batısı 1,5 ila 2,5 m, Görüş; İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı hafif yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra Güney Ege’nin güneyi sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa); Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, kuzeyinde 2,5 ila 3,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), Antalya Körfezi 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısı 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga; 3,0 ila 4,0 m, Antalya Körfezi ile yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra doğusu 1,5 ila 2,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anınsa zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.