İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı'dan Nisan 2021 terörle mücadele rakamları

TAKİP ET

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, 'Toplam 8 sözde üst düzey teröristin de aralarında bulunduğu 115 terörist, 16'sı ölü, 2'si yaralı, 72'si sağ, 25'i teslim olarak etkisiz hale getirilmiştir' dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Bakanlık binasında, "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı" düzenledi. Çataklı burada yaptığı konuşmasında, etkisiz hale getirilen terörist sayılarını, Nisan ayı asayiş verileri, trafik kazalarında gelinen nokta, Gaziantep'te bir camide itikafa girmek isteyenlere kolluk kuvvetlerinin müdahalesi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili başlattığı işleme ilişkin konuları ele aldı.

“Keşke hashtag açarak virüsü tedavi edebilseydik”

Çataklı, sosyal medyada fitne çalışmalarının yapıldığını ifade ederek, “Aşı karşıtlığı, maske karşıtlığı gibi hiçbir bilimsel veriye dayanmayan tamamen spekülatif (kurgusal) ve devlete olan inancı sarsmaya yönelik çalışmalara da itibar edilmemesini istirham ediyoruz. Sonuçta bu konu tıp bilimi ekseninde dönen bir meseledir. Dünyanın her yerinde tüm sağlık çalışanları, doktorlar ve bilim insanları bu meseleyle uğraşırken sosyal medyadaki bu tür bilim dışı yaklaşımlarla hareket etmek asla doğru değildir. Keşke hashtag açarak virüsü tedavi edebilseydik. Ama maalesef bunun faydası olmuyor” dedi.