İskenderun Teknik Üniversitesi 3 Öğretim Görevlisi alıyor

TAKİP ET

İskenderun Teknik Üniversitesi 3 Öğretim Görevlisi alıyor

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 9 Kasım 2018 tarihli ve 30590 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in ilgili hükümleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır. İlanla ilgili tüm bilgilere Üniversitemizin www.iste.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

A) ÖĞRETİM GÖREVLİSİ VE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ BAŞVURUSU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI

1- Başvuran tüm adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

2- ALES’ ten en az 70 puan, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin başvuru belgeleri ekinde muafiyet durumlarını kanıtlamaları halinde ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

3- Adayların transkriptleri ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamasında aşağıdaki esaslara göre değerlendirilecektir.
- Transkriptlerde sadece dörtlük not sistemi olması halinde Yükseköğretim Kurulunun eşdeğerlik tablosu kullanılacaktır.
- Transkriptlerde sadece yüzlük not sistemi olması halinde yüzlük not kullanılacaktır.
- Transkriptlerde sadece beşlik not sistemi olması halinde Yükseköğretim Kurulunun eşdeğerlik tablosu kullanılacaktır.
- Transkripte hem dörtlük hem yüzlük not sistemi olması halinde adayın mezun olduğu dönemde üniversitenin resmi not sistemi dörtlükse Yükseköğretim Kurulunun eşdeğerlik tablosu kullanılacaktır.
- Transkripte hem beşlik hem yüzlük not sistemi olması halinde adayın mezun olduğu dönemde üniversitenin not sistemi beşlikse Yükseköğretim Kurulunun eşdeğerlik tablosu kullanılacaktır.

4 - Devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlilik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır. Araştırma Görevlisi kadrolarına atamalar, 2547 sayılı Kanun'un Ek 38.maddesi uyarınca, 50 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında yapılır.

5 - İlgili Yönetmelik uyarınca, Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda;
- En az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.
- Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadrolarına başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.
- 14/3/2016 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olup 9/11/2018 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarından mezun olanların, meslek yüksekokullarının en az tezli yüksek lisans mezunu olmak şartı aranan öğretim görevlisi kadrolarına başvurularında, ilgili Yönetmeliğin 7 nci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkra hükümleri uygulanmaz. Tezsiz yüksek lisans mezunlarının öğretim görevlisi kadrosuna üç yıl süre ile ataması yapılır.
Bu kapsamda atananların atama süresi içerisinde alanlarıyla ilgili tezli yüksek lisans programlarını tamamlamaları şarttır. Süresi içinde alanlarıyla ilgili tezli yüksek lisans programlarını tamamlayamayanların yeniden ataması yapılmaz.

6 - Meslek Yüksekokullarında ilan edilen kadrolar yabancı dil şartından muaftır

B) SINAV TAKVİMİ, BAŞVURU ADRESLERİ VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

B.1 Sınav Takvimi

İlan Yayım Tarihi26.12.2019
Başvuru Başlangıç Tarihi26.12.2019
Son Başvuru Tarihi

09.01.2020 (Mesai Bitimi)

Ön Değerlendirme Sonuç İlan Tarihi15.01.2020
Giriş Sınavı Tarihi21.01.2020
Nihai Değerlendirme Sonuç İlan Tarihi24.01.2020
Başvuru Tipi

Şahsen veya Posta ile

Sonuçların İlan Edileceği İnternet Sitesi

http://www.iste.edu.tr/

B.2 Başvuru Yerleri ve İletişim Bilgileri

BİRİM ADIBAŞVURU ADRESİ

TELEFON NUMARASI

 
Denizcilik Meslek YüksekokuluİSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Meydan Mahallesi
512 Sokak Yüzme Havuzu Yanı, İskenderun, Hatay

0326 618 92 95 – 618 93 96
Dahili :6503 - 6500

 
Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve
Denizcilik Fakültesi
İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi
Dekanlığı, Merkez Kampüs, 31200, İskenderun, Hatay

0.326 613 56 00
Dahili :3003 – 3004

 
Mühendislik ve Doğa Bilimleri
Fakültesi
İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığı, Merkez
Kampüs, 31200, İskenderun, Hatay

0.326 613 56 00
Dahili :2010 – 2011 - 2012

 

C) İLAN EDİLEN KADROLARA AİT BİLGİLER

İLAN NOBİRİMBÖLÜMANABİLİM DALI/ PROGRAMUNVANIDER.ADETAÇIKLAMA
2019 - 146DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULUULAŞTIRMA HİZMETLERİ BÖLÜMÜDENİZ VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİ PR.ÖĞRETİM GÖREVLİSİ (DERS VERECEK)61

"Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği", "Denizcilik İşletmeleri Yönetimi", "Lojistik", "Lojistik ve Taşımacılık", "Lojistik Yönetimi", "Ulaştırma ve Lojistik", "Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi", "Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi", "Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık", "İşletme Mühendisliği", "Endüstri Mühendisliği" lisans mezunu olup, bu alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.

2019 - 147BARBAROS HAYRETTİNGEMİİNŞAATIVE
DENİZCİLİK
FAKÜLTESİ
GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ
BÖLÜMÜ
GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ
ANABİLİMDALI
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ51