Kangal köpeği hakkında

TAKİP ET

Kangal köpeği sürü bekçiliği ve koruma konusunda sizlere eşlik eden en güçlü ve başarılı köpek olarak bilinmektedir.

Kangal köpeği sürü bekçiliği ve koruma konusunda sizlere eşlik eden en güçlü ve başarılı köpek olarak bilinmektedir. İhtişamlı yapısı ve sahip olduğu özellikler sayesinde çok uzun yıllardır onun için tanımlanan görev bekçiliktir.
Erkek kangal köpeklerinin daha yapılı olduğu bilinmektedir. Ortalama 70-80 cm boylarında ve 50-60 kilogram ağırlığında olan bu cins kirli beyaz ve gri ağırlıkta bir tondadır.
Kangal köpeklerinin kulak yapıları başlarına oranla oldukça küçük ce düşüktür. Bu ihtişamlı ve aslında biraz korkutucu olan hayvanların yapıları ise oldukça şaşırtıcıdır.
Kangal köpekleri çocuk dostudur. Çocukları çok seven bu köpekler aynı zamanda çok sadıktır. Sahiplerine karşı olan sevgi ve cana yakınlıkları görülmeye değerdir. Kıskanç bir yapıda olan bu köpekler için yabancı olmanız iyi bir durum değildir.
Oldukça karakteristik özelliklere sahip olan kangal köpeğini nerede olsa tanırsınız.

Yavru Kangal Köpeği

Eğer sadık, sizi seven ve koruyan bir kangal köpeğiniz olsun istiyorsanız onu yavru iken almanız ve eğitmeniz gerekmektedir. Kangal yavrusu kolay eğitilebilen bir cinstir. Çünkü zaten doğasında bekçilik ve koruma içgüdüleri bulunmaktadır.
Kangal köpekler ve yavru kangal hakkında tüm merak ettiğiniz konulara Kangal Hayvancılık sitesinden ulaşabilirsiniz. Sivas’ın Kangal ilçesinde yer ala bu çiftlikte aynı zamanda has ve safgan kangal köpeklerini ve yavrularını görme şansı yakalayabilirsiniz. Kangal köpeğine dair tüm bilgiler için ulaşabilirsiniz.