KARAMAN Kültürüne önemli bir katkı: Karaman Fotoğraf Grubu

TAKİP ET

Sosyal medya verimli kullanıldığında çok güzel hizmetlere vesile oluyor. Karaman'da da feysbuk isimli sosyal medya sitesinde Karaman Fotoğraf adı ile kurulan bir grup rekorlar kırarak geçmişe ve geleceğe ışık tutuyor

19 Kasım 2019 tarihinde kurulan grup, çok kısa zamanda binlerce üyenin binlerce fotoğraf paylaşımına sahne olarak, çok ciddi bir kültür hazinesi oluşturdu.  

 

Yedi kişilik bir komisyon tarafından yönetilen Karaman Fotoğraf Grubu daha kontrollü olabilmek adına kapalı bir gruba dönüştürülerek paylaşımlar ve üye kayıtları bu komisyon tarafından takip ediliyor.
Grubun kurucusu ve Karamanın yaşayan en eski gazetecisi Hasan Özünal Grup hakkında şu bilgileri paylaştı: “Çeşitli şekillerde bu Kadim Şehir Karamana hizmet ettik. Son yıllarda sosyal medya etkisi tartışılmaz bir güce kavuştu. Bunu Karaman yararına kullanmak için böyle bir proje geliştirdik. 
Açıkçası şu an beklentilerimizin çok üstünde bir ilgi ile karşı karşıyayız. Kısa zamanda onay verdiğimiz üye sayımız 20 Bini, aktif üye sayımız da 8 Bini geçti. Biz bu rakamlara bir yılda ulaşmayı hedeflerken 2 ay gibi kısa bir zamanda bu rakamlara ulaştık.
Binlerce paylaşım ile çok değerli fotoğraflar yüklendi. Belirsiz tarihi bilgiler üyelerimiz tarafından paylaşıldı. Şu an mükemmel bir kültürel hazine oluştu. 
Gelecekte bu hazineyi Karaman kültürüne hizmet eden resmi kuruluşlarla da paylaşarak gelecek Karaman tarihine bir katkı sağlamak düşüncesindeyiz.
Elbette pek çok güçlükle de karşılaştık. Özellikle; ciddi bir proje olan bu çalışmalarda, grup amaçlarını öğrenmeden, açıklamaları okumadan paylaşımda bulunan üyelerimize onay verilmediği zaman tepkiler de aldık. 
Bizim bu faaliyete başlamamız ile tüm sosyal medya kaynaklarında, tüm Karaman’da  bir nostalji patlaması oldu. Bizi taklit eden pek çok gurup ve sayfalar açıldı. İnsanlar özelden eski fotoğraflarını paylaşmaya başladı. Tüm bunlar bir kültürel mirasın oluşmasına vesile olduğu için mutlu oluyoruz. 
Binlerce üyemizin seviyeli, saygılı ve ilgili yaklaşımları da Karamanlı olarak bizlerin kültürünü ortaya koyuyor.   
Projemizin bu denli başarılı olmasına vesile olan, gruba destek veren tüm üyelerimize, çok ciddi ve liyakatli bir yönetim sergileyen yönetim ekibindeki yönetici ve modartörlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum”  
Feysbukdaki KARAMAN Fotoğraf Grubunda Kurucu Gazeteci-Yazar Hasan Özünal’ın yanı sıra Kemal Arabacı, Bünyamin Katırcı, Gökhan Tuğlu, Hakan Özünal, Onur Işık ve İsmet Keçeci yönetici ve modaratör olarak yer alıyor…