Kelime Bulucu  -nedirs.com

TAKİP ET

Kelime Bulucu  -nedirs.com Kelime bir anlamı ve bir görevi olan, tek başına kullanılabilen söz ve sözcük gruplarına verilen addır.  Kısaca anlamlı ses olarak tabir edebileceğimiz kelimelerin anlamları mevcuttur. Bir varlığı, nesneyi, duyguyu ve hareketi karşılayacak ses oluşumlarıdır. 

Kelime Bulucu  -nedirs.com

Kelime bir anlamı ve bir görevi olan, tek başına kullanılabilen söz ve sözcük gruplarına verilen addır.  Kısaca anlamlı ses olarak tabir edebileceğimiz kelimelerin anlamları mevcuttur. Bir varlığı, nesneyi, duyguyu ve hareketi karşılayacak ses oluşumlarıdır. 

İşitsel ve yazı biçiminde kullanılan kelimeler iletişim aracı olan dilin öğelerinden biridir.  Türk Dil Kurumunun sözlüğünde şu an için 111 bin 27 kelime bulunurken, 14 bin 1981’i yabancı kökenlidir. Türkçe, Farsça, Arapça ve Osmanlıcayla birlikte yabancı kökenli kelimelerinin anlamlar www.nedirs.com dan öğrenmeniz artık mümkün.

 Kelimelerin taşıdığı anlamlarla birlikte yeni kelimeler öğrenmek lugatınızın genişlemesine yardımcı olur.  Dil, daima gelişime açık bir iletişim aracıdır.  Söz ve sözcükler bir araya geldiğinde insanlar arasındaki bağın güçlenerek, duygu ve bilgi aktarımını sağlar. 

Kelimeleri doğru anlamlarıyla kullanarak kendinizi daha iyi ifade etme şansına sahip olabilirsiniz.  nedirs Kelime Bulucu sayesinde yeni duyduğunuz kelimelerin anlamlarını, hangi dile mensup olduğunu, eş anlamlısı, karşıt anlamlısını ve cümle içinde kullanımını bulabilirsiniz.

Kelime türeterek kelime dağarcığınızı genişleterek, dilin sınırları olmadığına kanıt olabilirsiniz.  Yaşadığımız toplumdaki varlığımızı, sosyalleşme ihtiyacımızı ve duygu aktarımını sağlamak amacıyla kelimelerin gücünden yararlanıyoruz.  Kelimeler tek başlarına olduğu kadar bir araya geldiği sözcük gruplarıyla yeni bir dünyanın anahtarını hem dinleyicilere hem de okuyuculara rahatlıkla aktarabilir. 

Kullandığımız dil bizi, yaşadığımız kültürü ve içinde doğup büyüdüğümüz toplumu ifade edişimizdir…

www.nedirs.com