Konut satışı ve kiralanmasında yeni dönem: Dikkat! 4 şart geliyor

TAKİP ET

Emlakcılık'ta yeni bir döneme giriliyor. Geçtiğimiz yıllarda uzun görüşmeler sonrası hazırlanan yönetmeliğin uygulanması için tanınan süre 31 Ağustos'ta doluyor. Düzenleme ile birlikte artık her önüne gelen gayrimenkul alım satım işi yapamayacak. Emlakcılık yapanların yetki belgesi olması zorunlu olacak. Şimdiye kadar üç 'te bir'i oranında başvuru yapılan belgenin yanı sıra m2, mezuniyet, 12 aya kadar çalışma şartı da aranacak. Sahte ve yanıltıcı ilanlardan internet siteleri de sorumlu olacak.

Yeni Şafak'ın Haberine göre  Ülke genelinde kayıt dışı olarak bu işi açıktan yapan yaklaşık 500 bin kişiyi sistem dışında bırakacak düzenleme ile ofislere m2, emlakçılık yapacaklara ise mezuniyet ve staj şartı da getirilecek.

Düzenlemeye rağmen emlakçılık işini yetki belgesiz yapmayı sürdürenlere 10 bin TL'ye kadar ceza kesilecekken, bu ceza oranı 10 katına kadar da çıkarılabilecek.

Kayıt dışı emlak işi yapanlarla işbirliği yapan yapan emlakcıya'da ceza kesilecek.İstanbul Emlakcılar odası Başkanı Nizamettin Aşa, ''İlk baskı tapu ve internet sitelerinden gelecek. Artık yetki belgesi olmadan internet sitelerine ilan girişi yapılamayacak. Eğer sahibinden ilan veriliyorsa o kişiden de vekalet veya tapu istenecek.'' dedi.

emlak yetki belgesi emlak yetki belgesi örneği emlak yetki belgesi nedir emlak yetki belgesi başvuru emlak yetki belgesi olmayan