Manisa Celal Bayar Üniversitesi 22 Öğretim Üyesi alıyor

TAKİP ET

Üniversitemiz Akademik birimlerine, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili hükümleri ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvurma Atama ve Görev Süresi Uzatımı İle İlgili Yönerge hükümleri doğrultusunda Öğretim Üyesi alınacağını ilan.gov.tr duyurdu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğünden

A) ÖĞRETİM ÜYESİ KADROLARINA (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ) AİT İLAN

Üniversitemiz Akademik birimlerine, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvurma Atama ve Görev Süresi Uzatımı İle İlgili Yönerge hükümleri doğrultusunda Öğretim Üyesi alınacaktır.

MÜRACAATTA ARANACAK ŞARTLAR

PROFESÖRLER İÇİN
- 2547 Sayılı Kanun’un 26. maddesinde belirtilen şartları taşımak,
- Profesör kadroları daimi statüdedir.
- 1 (Bir) Adet Başvuru Dosyası (Başlıca araştırma eserinin de belirtileceği Başvuru Dilekçesi, Özgeçmiş, Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu, Doçentlik Belgesi Onaylı Sureti, Öğrenim Belgeleri, Nüfus Cüzdanı Sureti, 2 adet Fotoğraf)
- 6 (Altı) Takım Dosya (Özgeçmiş, Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu, Doçentlik Belgesi Onaylı Sureti, Yayın Listesi, Bilimsel Çalışma ve Yayınlar)

DOÇENTLER İÇİN
- 2547 Sayılı Kanun’un 24. maddesinde belirtilen şartları taşımak,
- Doçentlik unvanını Üniversitelerarası Kurulun yaptığı sözlü sınavı ile almış olmak (Doçentlik unvanını sözlü sınav ile almayan adaylar Üniversitelerarası Kurulca belirlenecek jüri üyelerince doçentlik sözlü sınavına tabi tutulacaktır)
- Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 65 (altmışbeş) veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak,
- Doçent kadroları daimi statüdedir.
- 1 (Bir) Adet Başvuru Dosyası (Başvuru Dilekçesi, Özgeçmiş, Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu, Doçentlik Belgesi Onaylı Sureti, Öğrenim Belgeleri, Yabancı Dil Belgesi, Nüfus Cüzdanı Sureti, 2 adet Fotoğraf)
- 4 (Dört) Takım Dosya (Özgeçmiş, Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu, Doçentlik Belgesi Onaylı Sureti, Yabancı Dil Belgesi, Yayın Listesi, Bilimsel Çalışma ve Yayınlar)

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN
- 2547 Sayılı Kanun’un 23. maddesinde belirtilen şartları taşımak,
- 1 (Bir) Adet Başvuru Dosyası (Başvuru Dilekçesi, Özgeçmiş, Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu, Nüfus Cüzdanı Sureti, Doktora Belgesi Onaylı Sureti, Öğrenim Belgeleri, 2 adet Fotoğraf)
- 4 (Dört) Takım Dosya (Özgeçmiş, Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu, Doktora Belgesi Onaylı Sureti, Yayın Listesi, Bilimsel Çalışma ve Yayınlar)

GENEL ŞARTLAR
- Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel ve ilanda belirtilen diğer koşulları taşımaları gerekmektedir.
- Yurtdışı Kurumlardan alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca Denkliği’nin onaylanmış olması şarttır.
- İlan şartlarımızı taşıyan adayların ilanımızın yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde;
Profesör ve Doçent adaylarının Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına, Doktor Öğretim Üyesi adaylarının ise kadronun ilan edildiği birimlere bizzat başvurmaları gerekmektedir.
- Profesör ve Doçent kadrosunda görev yapmakta olan öğretim üyeleri sahip olduğu unvanlardan daha alt unvanlı kadrolara başvuru yapamazlar.
- Posta ile yapılan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

NOT: “Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvurma Atama ve Görev Süresi Uzatımı ile İlgili Yönerge” ye http://personel.cbu.edu.tr/yonergeler.5532.tr.html adresinden, "Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu" na http://personel.cbu.edu.tr/formlar-ve-dokumanlar/formlar.5574.tr.html adresinden
ulaşılabilmektedir.

Sıra NoBirimAnabilim Dalı/ProgramUnvanDereceAdet

İlana Başvuruda Aranacak Özel Şartlar

1AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULUİNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİDOÇENT31

Doçentlik Unvanını Makro İktisat Alanında Almış Olmak. Gelir Dağılımı, Cari Açık, İşsizlik ve Fiyatlar Genel Seviyesi Alanlarında Uluslararası Çalışmaları Bulunmak.

2AKHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULUZEYTİNCİLİK VE ZEYTİN İŞLEME TEKNOLOJİSİPROFESÖR11

Campanula ve Gentiana Cinsleri, Botanik ve Doğa Bilimleri Tarihi Alanlarında Çalışmaları Bulunmak.

3AKHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULULABORATUVAR TEKNOLOJİSİDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ11

Analitik Kimya Alanında Doktora Yapmış Olmak. Moleküler Baskılı Polimerler ile Nitrofurantoin Tayini; Optik, Voltammetrik Sensörler ve Fitokimyasal Analizler Konularında Çalışmaları Bulunmak.

4EĞİTİM FAKÜLTESİMÜZİK EĞİTİMİDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ53

Doktorasını Müzik Alanında Yapmış Olmak. Bu Alanda Çalışmaları Bulunmak.

5FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİBEŞERİ VE İKTİSADİ COĞRAFYADOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ51

Beşeri ve İktisadi Coğrafya Anabilim Dalında Doktora Yapmış Olmak. Üniversite-Kentleşme İlişkisi Konusunda Çalışmaları Bulunmak.

6FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİFİZİKİ COĞRAFYADOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ51

Fiziki Coğrafya Anabilim Dalında Doktora Yapmış Olmak. Jeoarkeoloji, Paleocoğrafya ve Mikropaleontoloji Konularında Çalışmaları Bulunmak.

7FEN EDEBİYAT
FAKÜLTESİ
GELİŞİM PSİKOLOJİSİDOÇENT31

Psikometri Alanında Çalışmaları Bulunmak.

8FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİBİZANS SANATIDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ41

Doktorasını Bizans Cam Sanatı Üzerine Yapmış Olmak. Bizans Cam Sanatı Konusunda Çalışmaları Bulunmak.

9FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİSOSYAL YAPI VE DEĞİŞMEPROFESÖR11

Değerler Sosyolojisi Alanında Çalışmaları Bulunmak.

10HASAN FERDİ TURGUTLU TEKNOLOJİ FAKÜLTESİKONSTRÜKSİYON VE İMALATDOKTOR ÖĞRETİM
ÜYESİ
51

Sürtünme Karıştırma Kaynağı ve Haddeleme İşlemleri, Kaynaklı Birleştirmeler ve Haddeleme, Kaynaklı Birleştirmeler ve Yüzey İşlemleri Konularında Çalışmaları Bulunmak.

11HASAN FERDİ TURGUTLU TEKNOLOJİ FAKÜLTESİBİLGİSAYAR DONANIMIDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ31

Bilgisayar Mühendisliği Alanında Doktora Yapmış Olmak. Türkçe Metin Madenciliği ve Türkçe Duygu Analizi (Emotion Analysis) Konularında Çalışmaları Bulunmak.

12İLAHİYAT FAKÜLTESİTÜRK İSLAM EDEBİYATI VE İSLAM SANATLARIDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ51

Karşılaştırmalı Tasavvuf Edebiyatı Üzerine Doktora Yapmış Olmak. Tasavvuf ve Budizm Konusunda Çalışmaları Bulunmak.

13İLAHİYAT FAKÜLTESİİSLAM HUKUKUDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ51

İslam Hukukunda Nisap Konusunda Çalışmalar Yapmış Olmak.

14İLETİŞİM FAKÜLTESİREKLAMCILIK VE TANITIMDOKTOR ÖĞRETİM
ÜYESİ
51

Doktorasını Reklamcılık Alanında Yapmış Olmak. Sosyal Ağ Medyası, Satınalma Davranışları ve Statü Tüketimi Konularında Çalışmaları Bulunmak.

15İŞLETME FAKÜLTESİFİNANSMANDOÇENT31

Doçentliğini Finans Alanında Almış Olmak. Kurumsal Sürdürülebilirlik Performansı Ölçümü, Banka Karlılığı ve Portföy Seçimi Konularında Çalışmaları Bulunmak.

16KULA MESLEK YÜKSEKOKULUİŞLETME YÖNETİMİDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ41

İktisat Alanında Doktora Yapmış Olmak. Max Weber, İslam Ekonomisi, İslami Finans, İktisadi Adalet, Osmanlı, Rasyonellik, Pratik Rasyonellik, Patrimonyalizm Alanlarında Çalışmaları Bulunmak.

17MANİSA TEKNİK BİLİMLER MESLEK
YÜKSEKOKULU
ELEKTRİKDOÇENT31

Doçentliğini Fizik Bilim Alanında Almış Olmak. Organik ve İnorganik Işık Yayan Diyotlar (OLED ve LED) Alanında Çalışmaları Bulunmak.

18SARUHANLI MESLEK YÜKSEKOKULUGIDA TEKNOLOJİSİPROFESÖR11

Doçentliğini Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Alanında Almış Olmak. Yağ, Meyve, Sebze, Süt ve Süt Ürünleri Kimyası, Kalite Kontrolü ve Teknolojisi Konularında Çalışmaları Bulunmak.

19SOMA MESLEK YÜKSEKOKULUELEKTRİKDOÇENT11

Mineral, Kuantum Dot, Molibdat Tabanlı Fosforlar, Katodolüminesans, Sol-jel ve İyon Aşılama Konularında Çalışmaları Bulunmak.

20SOMA MESLEK YÜKSEKOKULUBİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİDOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ11

Biyoteknoloji Alanında Yüksek Lisans Derecesine, Biyomühendislik Alanında Doktora Derecesine Sahip Olmak. Bitkisel Kaynaklı Kanama Durdurucular, Yara ve Doku İyileşmesi, Bitkisel Özütleme Yöntemleri ve Biyomalzemeler Konularında Çalışmaları Bulunmak.