'Mesleği bırakırım' diyen anketçi Adil Gür, KKTC seçiminde yanıldı

TAKİP ET

Habertürk yazarı Kemal Öztürk ile görüşen Adil Gür, Türkiye'nin desteklediği Ersin Tatar'ın seçimi büyük bir farkla kaybedeceğini belirterek "Eğer Kıbrıs'taki seçimleri Türkiye'nin desteklediği Ersin Tatar kazansın, ben bu mesleği bırakacağım" demişti. Adil Gür, KKTC seçiminde yanıldı.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’de heyecanla beklenen seçim, bugün sonuçlandı. Seçimlerde oyların yüzde 51’ini alan Ersin Tatar, KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre Ersin Tatar’ın KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür’ün geçtiğimiz günlerde seçimlerle ilgili kullandığı ifadeler yeniden gündeme geldi.

"MESLEĞİ BIRAKIRIM"

Habertürk yazarı Kemal Öztürk'e konuşan Adil Gür, Ersin Tatar'ın seçimleri kazanması durumunda mesleği bıracakacağını söylemişti.

Gür’ün söz konusu programda kullandığı ifadelerin tamamı şu şekilde:
"Eğer Kıbrıs’taki seçimleri Türkiye’nin desteklediği Ersin Tatar kazansın, ben bu mesleği bırakacağım. Bir daha da bu konuda ekranlara çıkmayacağım. Kaybedecek hem de büyük bir fark yiyerek kaybedecek”.

 

adil gür adil gür son anket 2020 ersin tatar kktc cumhurbaşkanı* haberler