Nasa Açıkladı : 29 Nisan'da Dünya'ya gök taşı mı çarpacak?

TAKİP ET

Göktaşı mı düşecek ? Dünyaya gök taşı mı çarpacak soruları sorulmaya başlandı, 2020 yılı sanırım hepimizin hemfikir olduğu konu bu yılın kötü bir yıl olması yılın ilk çeyreğinde olayların yaşanması deprem, çığ, şehitler ve son olarak yaşanan corona virüsü nedeniyle gözler gökyüzüne çevrildi, Nasa tarafından açıklanan 29 Nisan'da Dünya'ya gök taşı mı çarpıp çarmpayacağı oldu Sosyal medyada '29 Nisan'da dev bir gök taşı (asteroid, meteor) Dünya'ya çarpacak' şeklindeki paylaşımlar merak uyandırdı.

Amerikan Uzay ve Havacılık Ajansı (NASA) tarafından yakından takip edilen ve Dünya’ya çarpma olasılığı dolayısıyla anlık olarak raporlanan gök taşı, 29 Nisan’da Dünya’ya 6,29 milyon kilometre yakından geçişini gerçekleştirecek.

NASA’nın Kaliforniya’daki Dünya yakınındaki cisimleri otomatik olarak takibe alan sistemi tarafından izlenen gök taşının 4,1 km genişliğinde olduğu kaydedildi. NASA bu gök taşına 527668 (1998 OR2) kodunu verdi. NASA’nın potansiyel tehlike olarak sınıflandırdığı gök taşının gezegenimize çarpması durumunda global etkisi olabileceği belirtiliyor. İngiliz ‘Daily Express’ gazetesine konuşan uzmanlar ise gök taşının Dünya’ya çarpma ihtimali olmadığını söylüyor.

göktaşı göktaşı izle göktaşı nedir göktaşı filmi göktaşı tdk