Nisan ayında üniversiteler açılacak mı? Hangi ay üniversiteler açılacak?

TAKİP ET

Üniversitelerin açılacağı tarih ise üniversite öğrencileri için büyük bir gündem maddesi olurken YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından konuya dair önemli açıklama da bulundu.

Üniversitelerin ne zaman açılacağıba dair sorusu üniversite öğrencileri için merak konusu oldu.

Kahramanmaraş da yaşanan iki şiddetli deprem ile birlikte 11 şehirde yaşanan büyük yıkımlara yol açan ve hemen ardından ise üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçilmişti.

Depremden etkilenen depremzede öğrenciler için ayrılan Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlara yerleştirilerek geçici olarak barınma imkanı verilmişti.

Üniversitelerin zorunlu olan bölümleri haricindeki tüm bölümlerde öğrenciler eğitime uzaktan ‘online olarak’ devam etmekte.

Bir çok öğrenci ise üniversitelerin yüz yüze eğitime yeniden geri dönmesi konusunda fikir birliğine varırken üniversitelerin ne zaman açılacağına dair YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar duruma dair açıklamada bulundu.

Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversitelerin ise ne zaman açılacağına yönelik konuşan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar uzaktan eğitim modeli ile eğitime devam etmekte olan üniversiteler için Nisan ayının başından itibaren yeni bir değerlendirme tekrardan yapılarak mevcut durumun bu değerlendirme neticesinde değişebileceğini söyledi.

Nisan ayında üniversiteler açılacak mı?

Nisan ayı başından itibaren yeni bir değerlendirme gerçekleştireceklerini söyleyen YÖK Başkanı Özvar, koşulların sağlanması durumunda uzaktan eğitimin yanı sıra yüz yüze eğitim imkanın olduğu hibrit öğretim seçeneği masaya geleceğini söyledi.

Üniversiteler açılacak mı ne zaman açılacak Nisanda üniversiteler açılır mı Nisanda üniversiteler açılır mı