Samsun'da 112 ambulansları 2025'te 4 milyon kilometre yol yaptı, dünyayı 100 kez turladı
Samsun'da 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri, 2025 yılında gece-gündüz demeden yürüttükleri çalışmalarla 141 bin vakaya müdahale ederken, ambulanslar 4 milyon kilometrenin üzerinde yol katetti. Bu mesafe, dünyanın çevresinin yaklaşık 100 kez turlanmasına eşdeğer oldu.
Samsun'da 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri, 2025 yılında gece-gündüz demeden yürüttükleri çalışmalarla 141 bin vakaya müdahale ederken, ambulanslar 4 milyon kilometrenin üzerinde yol katetti. Bu mesafe, dünyanın çevresinin yaklaşık 100 kez turlanmasına eşdeğer oldu.
Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, 2025 yılına ilişkin 112 Acil Sağlık Hizmetleri verilerini paylaştı. Uras, Samsun'da İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde 2025 yılında 80 ambulans ve 819 personelle 7 gün 24 saat hizmet verildiğini söyledi. Kent genelinde 54 acil sağlık hizmetleri istasyonu ve ambulans helikopterle yürütülen hizmetler kapsamında 141 bin vakaya müdahale edildiğini belirten Uras, ekiplerin vatandaşların en kritik anlarında yanında olduğunu ifade etti.
Ambulanslar 4 milyon kilometre yol yaptı
Müdür Uras yaptığı açıklamada, Ulaştığımız 141 bin vakada ambulanslarımız 4 milyon kilometrenin üzerinde yol yaptı. Bu, dünyamızın yaklaşık 40 bin kilometrelik çevresini neredeyse 100 kez dolaşmak anlamına geliyor. Ekiplerimiz yaz kış, gece gündüz demeden sağlık hizmeti sundu dedi.
Ambulans filosu güçlendirildi
2025 yılının son günlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından alınarak Sağlık Müdürlüğü'ne devredilen 100 yeni ambulansla filonun yenilendiğini ve güçlendirildiğini kaydeden Uras, Yenilenen filomuzla birlikte 100 acil yardım ambulansı ve 5 özellikli ambulans olmak üzere toplam 105 ambulansla hizmet vereceğiz. Bu ambulanslar arasında kar paletli, yoğun bakım, obez ve 4 sedyeli araçlar da bulunuyor diye konuştu.
Yeni istasyonlar hizmete açıldı
2025 yılı içerisinde Bafra, Ayvacık, Vezirköprü, Yakakent ve Havza ilçelerinde toplam 5 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun hizmete açıldığını belirten Uras, 2026 yılına yönelik planlamalar hakkında da bilgi verdi. Uras, 2026 yılında 1 Ocak itibarıyla 2 yeni istasyonumuzu açacağız. Yıl içerisinde ise 4'ü ihale, 4'ü inşa sürecinde olmak üzere toplam 10 yeni istasyonu hizmete almayı planlıyoruz. Kısa vadede toplam 15 yeni istasyonumuz faaliyete geçmiş olacak ifadelerini kullandı.
Acil sağlık hizmetlerinde konumumuzu perçinleyeceğiz
Bölge nüfusu ve vaka dağılımlarına göre yeni istasyon alanlarının şimdiden belirlendiğini vurgulayan Uras, 2026 yılı içerisinde planlamalara yeni istasyonların da ekleneceğini açıkladı. Samsun'un birinci basamak ve hastane sağlık hizmetlerinde Türkiye'de öncü konumda olduğunu ifade eden Uras, Acil sağlık hizmetlerinde de bu konumumuzu 2026 yılında daha da perçinleyecek, vatandaşlarımıza çok daha nitelikli hizmet sunacağız. Bu zorlu görevde gece gündüz fedakârca çalışan Acil Sağlık Hizmetleri ekiplerimize tüm Samsunlular adına teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.