Seçmen listeleri askıya çıktı, Nerede hangi sandıkta oy kullanacağım?

TAKİP ET

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde sorgulanıyor.

Milyonlarca seçmen, Mayıs'ın 14'ünde sandık başına gidiyor. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşların nerede oy kullanacağını gösteren seçmen sorgulama bağlantısı.

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine dair takvimine göre, seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı.

Nerede oyumu kullanacağım merak eden vatandaşlar, seçmen sorgulamak için YSK'nın E-Devlet bağlantısı üzerinden hangi sandıkta ou kullanacağını öğrenebilecek.

Milyonlarca seçmen, 14 Mayıs'ta sandık başına gidiyor Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçimlerinde oy kullanacak.

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine dair seçmen listeleri de, ilçe seçim kurullarınca askıya çıktı.

Hasta başta olmak üzere ve engellilerin seyyar sandıklarda oy kullanabilmesi için başvurular şimdiden başladı. 'Seyyar sandık kurulu talep formu' ile birlikte muhtarlıklara müracaat yapılacak.

Cumhurbaşkanı kesin aday listesi de 31 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanacak. Devletin zirvesindeki makam için propaganda dönemi başlamış olacak.

Cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulalarındaki yerleri 1 Nisan'da, ittifakların ve siyasi partilerin yerleri 8 Nisan'da belirlenecek. Bunun için de Yüksek Seçim Kurulu'nda kura çekilecek.

NEREDE, HANGİ SANDIKTA OY KULLANACAĞIM?

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde vatandaşların hangi sandıkta ve nerede oy kullanılacağına dair bilgiler erişime açıldı.

Sandık seçmen listelerinin kesinleşmesinin ardından nerede oyumu kullanacağım öğrenmek isteyen vatandaşlar da hemen, www.ysk.gov.tr internet sitesinin "Nerede Oy Kullanacağım" bölümünden E-Devlet üzerinden "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" bağlantısı üzerinden öğrenebilirler.

E-DEVLET YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Seçmen listeleri ilçe seçim kurullarınca bugün askıya çıkarıldı. Listeler 2 Nisan'da askıdan indirilecek. Adres değişiklik işlemlerini henüz tamamlayamayan ve depremzede seçmenler de bu tarihe kadar işlemlerini gerçekleştirebilecek.

seçmen listesi nerede oy kullanacağım sandık seçmen sorgulama