Seda Yavaş: 'Hindistan'da öleceğimizi düşündük'

TAKİP ET

Türkiye'nin Hindistan'daki vatandaşlar için gönderdiği uçakla yurda dönen ve gözyaşlarıyla çektiği teşekkür videosuyla gündeme gelen Seda Yavaş'ın 14 günlük karantina süreci sona erdi. İzmir'de kaldığı yurttan çıkan Seda Yavaş, 'Türkiye'ye getirilmeseydik Hindistan'da ölebilirdik' dedi.

Su Terapisti olan Seda Yavaş, geçtiğimiz mart ayında eğitim sertifikası almak için Hindistan'a gitti; fakat o sırada korona virüsü sebebiyle Hindistan'da hem uçaklar iptal olmuş hem de turistlerin otellere girişi yasaklanmıştı. Seda Yavaş da beraberindeki ekiple beraber 2 gün boyunca sokakta mahsur kaldı. Bunun üzerinde Yavaş, bir video çekerek sosyal medya üzerinden sesini duyurmayı başardı. Yavaş'ın ve orada mahsur kalan diğer vatandaşların çağrısı üzerine Türkiye, Hindistan'a uçak göndererek vatandaşlarını yurda getirdi.

Hindistan'dan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen Seda Yavaş, Buca ilçesinde bulunan bir öğrenci yurdunda karantina altına alındı. Burada bir gözyaşlarıyla bir teşekkür videosu çeken Yavaş, kısa sürede Türkiye gündemine oturdu. Aradan geçen 14 günlük süre sonunda Seda Yavaş ve beraberindeki 86 vatandaş, bugün sabah saatlerinde son yapılan korona virüsü testlerinin de negatif çıkması üzerine kaldıkları yurttan tahliye edildi.