Selenoid Valf Nedir, Selenoid Valf Çeşitleri Nelerdir?

TAKİP ET

İçinde bulunan sabit çekirdek sayesinde açılıp kapanan ve elektriksel sinyalleri en iyi şekilde ileten ürüne denmektedir.

 

İçinde bulunan sabit çekirdek sayesinde açılıp kapanan ve elektriksel sinyalleri en iyi şekilde ileten ürüne denmektedir. Bu ürünler havanın suyun gazın yağın ya da Su buharının ve buna benzer akışkanların kullanımını sağlayan Bir vana sisteminden oluşmaktadır. Birçok endüstriyel alanda sıklıkla karşılaştığımız sıvıların bunun gibi ürünlerin akışlarını kontrol etmek için manyetik bobinlere sahip olan kontrol sistemleri ile kullanılmaktadır.

Bu ürünler yani selenoid var basit şamandıra düşük basınçla çalışan ya da yüksek basınçla çalışan birçok sektörde ve alanda hizmete sunulmaktadır. İçerdiği ürünler ve seçenekler kullanıldıkları alanlara göre değişkenlik göstermektedir. Bazısı düşük kapasite ile çalışırken bazı çok yüksek kapasitelerle çalışabilmektedir. Yaklaşık olarak 4 çeşidi bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla doğrudan etkili pilot üç yollu ve dört yollu selenoid valf olmaktadır. Valf sistemleri gizli bir bobin ucuna sarıldığı için mevcut olduğu alanlarda rahat bir şekilde kullanılmaktadır. Bu durumun kolay bir şekilde hareket etmesini sağlayan en temel araç ise mıknatıslanma özelliğidir.

Selenoid Valflar Nasıl Çalışmaktadır?

Bu ürünlerin içyapısını öğrenmenin kesinlikle kişiye fazlasıyla faydası olmaktadır. Bu yapıların gövdesi çıkış attı bobini giriş hattı kablosu ucu yayı ve bunun gibi ürünleri bulunmaktadır. Burada bulunan valf sistemi doğru akım ya da alternatif akımlar ile çalışmaktadır. İyi ve düzgün gerilim verilmesi her şeyden önde gelmektedir. Tüm valflar aynı gerilim ile bir arada çalışmamaktadır.

Hepsinin gerilim skalası farklı olmaktadır. Birçoğunun bobini silindirik sargıdan oluşurken mıknatıs görevi ile çalışmaktadır. Bazısı ise diyaframa bağlı olarak çalışır. Bunun doğrultusunda doğru ve aşağı olacak şekilde basınçlar uygulamaktadır. Uygulanan basınçtan sonra bobinler şebekeye bağlı oldukları için diyafram yavaşça yukarı doğru çekilerek akışkanı en doğru ve düzgün şekilde aktarmaktadır. Böylece hattın çıkışında işlemin tamamlanması için süre tanınmaktadır.

Selenoid Valfların Özellikleri Nelerdir?

Bu valflar yaklaşık olarak dokuz bölümden meydana gelmektedir. Bu doğrultuda hepsi farklı bir işlemden geçmektedir. Görev yapıları farklı olduğu için iki yollu ya da üç seçenekli selenoid valflar kullanmaktadır. Oldukça sağlam bir akış ile çalışmaktadır. Günümüzde farklı içerikler ile karşımıza çıkmaktadır.

Selenoid valf ürünlerini incelemek için https://www.smstork.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.