Sivas'ta Mor Patates'in Ekimi Yapıldı

TAKİP ET

Türkiye'de patates üretiminde ilk sıralarda yer alan Sivas'ta, düzenlenen etkinlikle mor patates ekimi de gerçekleştirildi.

Sivas'ta, karbonhidrat, potasyum, C vitamini, folik asit ve demir kaynağı olan, hücreleri koruyan ve vücudu iyileştirmede yardımcı olan antosiyaninler sayesinde kanser hücrelerinin çoğalmasını azaltmada ve daha birçok rahatsızlığın giderilmesinde aktif rol oynadığı bilinen mor patates ekibi gerçekleştirildi.



Sivas'ın Hafik ilçesi Göydün köyünde düzenlenen ekim törenine Sivas Valisi Salih Ayhan'da katıldı. Burada açıklamalarda da bulunan Vali Ayhan, çiftçiyi bilgiyle, toprağı da suyla buluşturulduğunda ortaya birçok güzelliğin çıktığını söyledi. Çiftçilerin katma değeri yüksek ürünler üretmeye başladığının altını çizen Ayhan “Bugün Hafik Göydün bölgesinde Pusat-Özen Barajının sulama havzasının olduğu mevkideyiz. Bu bölgede yoğun şekilde farklı ürünlerin ekimlerinin gerçekleştiğini görmekteyiz. Daha önce arpa, buğday, hububat bitkileri yoğunluktayken artık patates, şeker pancarı gibi daha katma değeri yüksek ürünler ekilmektedir. Bugünde bir patates ekim sahasındayız. Bu patatesinde özellikli bir patates olması ilk tescilli yerli patates. Yani ilk mor rengiyle, ismiyle müsemma bir patates çeşidi olması. Bu bölgede ekimiyle iyi bir katma değer olacağı aşikardır. Hayırlı bereketli olsun diyorum, bol kazançlar diliyorum.” dedi.