Skolyoz Nedir Tedavisi Var Mıdır?

TAKİP ET

Skolyoz en çok karşılaşılan duruş bozukluğudur. Direkt olarak omurganın etkilendiği bu hastalık ile skolyoz ortaya çıkmaktadır.

Skolyoz en çok karşılaşılan duruş bozukluğudur. Direkt olarak omurganın etkilendiği bu hastalık ile skolyoz ortaya çıkmaktadır. Sırt bölgesinde bir kamburluk gözlemlenir. Bu hastalık oldukça sinsi ilerlediği için kişilerin kendini ve yakınlarını iyi gözlemlemesi gerekmektedir. Hiçbir şikâyet olmadan yavaş yavaş eğrilen bir omurga ortaya çıkabilir. Erken tanıda tedavisi olan bu hastalığın ilerleyen dönemlerde tedavisi olmayabilir. Ancak ağrılar hafifletici hale getirilir ancak duruş düzeltilemez. Bunun önüne geçmek için gerekli olan tetkikleri yaptırmanızda fayda vardır. Ayrıca skolyoz tedavisi ertelenecek bir tedavi değildir.
Yapısal kaynaklı bir sorundan gelen skolyoz tedavisi zorluk çıkaracak olsa da sonradan belli etkenler ile gerçekleşen skolyozun kolaylıkla gözlemlenemeyecek bir sonuca ulaştırılabilir. Özel Sağlık Hastanesi gerekli olan tüp donanımlı ekip ve ekipmanları sahip olduğu için en kısa sürede duruşunuz ile ilgili bir sıkıntınız var ise hastanemizi tercih etmelisiniz.

Skolyoz Tedavisi ve Özel Egzersizleri

Erken tanı ile teşhis edilen bu hastalığın tedavisi oldukça mümkündür. Kurumlar hastanın yaşını cinsiyetini eğrilik derecesini ilerleyen durumlarını başka hastalıklarını gözlemleyerek hastaya özel bir plan ile skolyoz tedavisine başlar. Özel Sağlık Hastanesi tüm hastalarında olumlu sonuçlar elde etmiş olmanın olumlu gururunu yaşayarak bu sorun ile karşılaşan tüm hastalara kapı aralamaktadır.  Ayrıca, skolyoz tedavisi için eşlik eden ve oldukça olumlu sonuçlar doğuran belli egzersizlerde mevcuttur. Hekim kontrolünde bu egzersizler de hastalara sunulmaktadır.
Kaynak: https://www.ozelsaglikhastanesi.com/skolyoz-tedavisi