Tesbih Kültürü Nedir?

TAKİP ET

Çok eski zamanlardan beri var olan tesbih kültürü, günümüzde çoğu erkeğin değer verdiği ve vazgeçilmez aksesuarı olarak yer alıyor.

 

Çok eski zamanlardan beri var olan tesbih kültürü, günümüzde çoğu erkeğin değer verdiği ve vazgeçilmez aksesuarı olarak yer alıyor. Günümüzde rol gereği dizilerde ve filmlerde kullanılan tesbihler, çoğu erkeği kullanımına teşvik etmiş durumdadır. Birçok çeşidinin olması dolayısı ile erkeklerin tesbih seçimi kararı da oldukça seçim konusunu etkilemektedir.
Genellikle tesbih taşlarının insan sağlığı için önemli bir yeri vardır. İnsan sağlığına faydası çok etkili olduğu için birçok kişi tarafından kullanmaktadır. Özellikle kehribar tesbih guatr, astım ve boğaz enfeksiyonları gibi birçok hastalığa iyi geldiği ve tedavi ettiği biliniyor. Bunun yanı sıra VeTesbih sitesinden alacağınız teşbihleri çekmek beyni rahatlatıp stresi azaltmaya da yarıyor.

Tesbih Çektikçe Renk Alır Mı?

Oltu taşından yapılan tesbihler kullanıldıkça daha çok parlar ve daha hoş bir görüntü alır. Ahşap grubunda olan tesbih modelleri kullanıldıkça parlamalarının yanı sıra, renk tonları daha bir koyu hal alır. Abanoz teşbihler, siyah renge sahip oldukları için renklerinde herhangi bir değişiklik meydana gelmez. Kuka, yılan ağacı ve pelesenk gibi Tesbih çeşitleri kullanıldıkça daha bir koyu hale bürünür ve daha hoş bir renk oluşur.
Kehribar tesbih renginin sarı tonu zamanla koyulaşır. Fakat bu zaman süresi oltu yada ahşap grubu gibi kısa bir zaman içerisinde değildir. Kehribar tesbih’in renk alma süresi bazen yıllar alabilir. Tüm teşbihler ile ilgili detay bilgi almak ve satın almak için VeTesbih sitesinden hizmet alabilirsiniz.