Tüp mide ameliyatı hakkında

TAKİP ET

 

Türkiye'de aşırı kilolu olan insanların sayısı beslenme alışkanlıklarının bozulması ile artış göstermektedir. Bu durumu en iyi özetleyen fastfood dediğimiz hazır gıdaların tüketilmesi desteklemektedir. Evlerde, işyerlerinde, okullarda zaman kazandıran, hızlıca yenip geçiştirilen öğünler avantaj gibi görünse de sağlık açısından sorun yaratmaktadır. Obezite, vücut kitle indeksinin 35 ve üzeri olması halinde sağlanmaktadır. Ülkemizde de bu durum yapılan araştırmalar ile oranlanmıştır.

Erkeklerde %20,5

Kadınlarda ise % 41,0

Toplamda % 30,3

 

Bakıldığı zaman yüzdesel anlamda oldukça fazla. Spor yapmak, günlük hareket ve egzersizler ile zinde kalmak önemlidir. Fakat aşırı kilolar bu durumu engelleyebilmektedir. Spor yapılmasına rağmen zayıflayamayan insanlar için tüp mide ameliyatı başarılı bir çözüm olmaktadır. Peki nedir tüp mide ameliyatı nasıl uygulanır? Midenin kısıtlanarak küçültülmesi işlemine verilen addır. Kişi gerçekten zayıflayamıyor ise profesyonel bir cerrah tarafından yapıldığında başarı oranı oldukça yüksektir. Bu konuda tüp mide ameliyatı en iyi doktor araştırması yapmak, arama motorlarından ve sosyal medya tarafından bilgi almak isteyebilirsiniz. 

Arama kriterleri nasıl olmalı?

Önceliğiniz her zaman gerçekten birebir muhattap olabileceğiniz, sürekli iletişim halinde kalabileceğiniz doktor olmalıdır. Ameliyat öncesi bilgi almak istediğiniz zaman net cevaplar veren, beslenme süreci ile ilgili doğru bilgiler aktaran, yetkinliği olan kişiler ile görüşmelisiniz. Türkiye'de çeşitli sayıda hastane ve kuruluş tüp mide ameliyatı yapmaktadır. Ancak SRC tarafından verilen Master Surgeon ünvanı oldukça önemlidir. Bu ünvana sahip olan Op. Dr. Tufan ERGENÇ ekibi ile çalışmalarına devam etmektedir. 

Ameliyat sonrası beslenme, diyet, kilo korunması, kilo verme tek başınıza yapabileceğiniz bir durum değildir. Bu yüzden çalıştığınız klinikte diyetisyen desteği şart. Sizi doğru yönlendiren, ne yemeniz gerektiğini aktaran, donanım sahibi kişiler tercih edilmelidir. Hayatınızı değiştirecek, geleceğinize, işinize veya ailenize kadar dokunacak bu hassas konu tüp mide ameliyatı en iyi doktor ile mümkün olacaktır. Yurtdışı ve yurtiçi hastaları ağırlayıp zayıflamasını sağlayan ekibe güvenerek hızlıca ön bilgi alabilir, randevu oluşturabilir, fiyatlar hakkında görüşebilirsiniz. Kararsızlık yaşamanız halinde de sorularınızı yönelterek tüp mide ameliyatı operasyonunun sürecini danışabilirsiniz.