Ünal Yapı Belgelendirme

TAKİP ET

Müteahhitlik belgesi Türkiye'de müteahhitlik sektöründe hizmet göstermek isteyen firmaların alması gereken belgedir.

Müteahhitlik belgesi Türkiye’de müteahhitlik sektöründe hizmet göstermek isteyen firmaların alması gereken belgedir. Bu belge firmalara inşaat Mühendisler Odası ve Mimarlar Odası tarafından verilmektedir. Firmalar bu belgeye alarak inşaat sektörüne hizmeti sağlayabilecektir. Bu belge ile inşaat firmalarının uyması gereken standartlara uyup uyması ve faaliyetlerini düzgün yürütüp yürütemedik yerine göre verilmektedir. Devlet kurumları tarafından inşaat sektöründe iş almak isteyen inşaat firmalarının bu müteahhitlik belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

Müteahhitlik belgesi çıkartma mühendislik ve inşaat kanunları ile birlikte çıkarılmıştır. Çıkarılan bu kanuna göre firmaları belli bir standartlara uygun olup bu müteahhitlik belgesini hak kazanması gerekmektedir. Bu belgeleri falan inşaat firmalarının işlerini düzgün bir şekilde yürütüleceğini ve devletin belirlediği standartlara uyan firmalar olduklarını gösterir.

Müteahhitlik belgesi nasıl alınır?

Müteahhitlik karnesi alma işlemleri için inşaat firmalarının belli başvurularda bulunmaları gerekmektedir. Bu inşaat firmalarının belirlenen standartlara uygun olmaları ve belirlenen koşulları sağlamaları durumunda başvuruları onaylanıp firmalara bu müteahhitlik belgesi verilmektedir.

Müteahhitlik belgesi devlet tarafından müteahhit olan kişilere uygun koşullar sağlanması halinde verilmektedir. Bu belgeyle müteahhitler olası kötü durumlarda sorumluluklardan devlet tarafından korunacaktır. Bu belge için müteahhitleri belli becerilere sahip olması gerekmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu becerilere sahip olduğu düşünülen müteahhitlere müteahhitlik belgesi verilecektir. Ünal Yapı Belgelendirme ve Danışmanlık uzun yıllardır kişilere bu hizmeti sağlamaktadır.