Yaz Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

TAKİP ET

Kavurucu yaz sıcaklığı ortalığı kasıp kavururken cildinizde olan değişikliği siz de fark ettiniz değil mi?

 

 

Kavurucu yaz sıcaklığı ortalığı kasıp kavururken cildinizde olan değişikliği siz de fark ettiniz değil mi? Gün boyu aşırı ısı ve nem ile cildinizin daha fazla korumaya ihtiyacı olabilir. Sinir bozucu kızarıklıklar ve güneş yanıkları sergilemekten, inatçı bronzluk ve sivilceye kadar olan problemleri yaşamaya başlayabilirsiniz. Bu nedenle, istenmeyen yaz mevsimi cilt sorunlarından uzak durmak için cilt bakım alışkanlıklarınızı hemen geliştirmeniz çok önemlidir.

 

Yüzünüzde Biriken Fazla Yağlardan Kurtulmak için Düzenli Olarak Yıkayın

 

Yaz aylarında yağlı ciltler daha fazla yağlanma gösterebilir. Cilt tipinize uygun, tüm kiri derinlemesine temizleyen bir yüz yıkama jeli kullanabilirsiniz. Kuru cilde sahip kişilerin köpürmeyen bir temizleyiciye ihtiyacı olabilir.

 

Cilt Bakımı Rutininizi İhmal Etmeyin

 

Bir cilt bakım rutini sürdürerek devam ettirebilirsiniz. Krem bazlı ürünler yerine jel bazlı ve su bazlı ürünleri tercih etmelisiniz. Günde iki defa yapacağınız temizleme, tonikleme ve nemlendirme işlemi, cildinizin canlı ve taze kalmasına yardımcı olacaktır.

 

Cilt Bakımınıza Antioksidan Serumları Dahil Edin

 

Antioksidan serumlar cildinizi nemlendirmek için harikalar yaratır. Ayrıca, cildinizi çevresel hasarlardan korurken, kolajeni artırmaya yardımcı olurlar. Rutininize iyi bir antioksidan serum ekleyerek, cilt bakımınızı yaza uygun yapabilirsiniz.

 

Cildinizi Nemli Tutmaya Özen Gösterin

 

Nemlendirme, yaz aylarında cildiniz için anahtar kelime olabilir. Uyurken cildinizi biraz daha fazla nemlendirmek için gece yüzünüzü yıkadıktan sonra nemlendirici krem kullanabilirsiniz. Üstelik C vitamini serum kullanarak, cildinizin daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olabilirsiniz.

 

 Ağır Makyajlardan Kaçınmalısınız

 

Çok fazla yapılan ağır makyajlar, cildin nefes almasını engeller. Yağlı fondöten ve diğer kozmetik malzemelerini kullanmak yerine, biraz makyaj yapmanız gerekiyorsa, renkli bir dudak balmı ve renkli bir parlatıcı kullanmayı düşünebilirsiniz.

 

Cildinizde oluşan yorgunluk belirtilerini azaltmaya yardımcı olan serum seçenekleri için https://www.day2day.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.