Yüksek İhtisas Üniversitesi Akademik Personel alacak

TAKİP ET

Yüksek İhtisas Üniversitesine Profesör, Doçent, Doktor Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alınacak.

İlan metninde belirtilen şartları taşıyan adaylar başvurularını 25 Kasım - 9 Aralık 2019 tarihleri arasında yapabilirler.

Profesör ve Doçent kadrosuna müracaat edecek adayların Üniversite Rektörlüğüne, Doktor Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi kadrolarına müracaat edecek adayların ise ilgili Yönetmelik hükümleri uyarınca ilgili Fakülte Dekanlıklarına, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü’ne, şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir.

 

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Başvuru Tarihi : 25.11.2019


Son Başvuru Tarihi : 09.12.2019


Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile 7100 sayılı Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi ile Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca aşağıda nitelikleri belirtilen kadrolara tam zamanlı Öğretim Elemanı alınacaktır.


Profesör ve Doçent kadrosuna müracaat edecek adayların Üniversitemiz Rektörlüğüne başvurmaları gerekmektedir.


Doktor Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi kadrolarına müracaat edecek adayların ise ilgili Yönetmelik hükümleri uyarınca ilgili Fakülte Dekanlıklarına, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü’ne, şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir.


Adres: Rektörlük – Tıp Fakültesi : Oğuzlar Mahallesi 1377 Sokak No: 21 Balgat / ANKARA

Sağlık Bilimleri Fakültesi: Oğuzlar Mahallesi 1375 Sokak No: 6 Balgat / ANKARA

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Karakaya Mah. Bağlum Bulvarı No:1 Keçiören / ANKARA

Meslek Yüksekokulu: Karakaya Mah. Bağlum Bulvarı No:1 Keçiören/ANKARA

PROFESÖR, DOÇENT VE DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROSU İÇİN GEREKLİ BELGELER
1 - Başvurdukları birim ve anabilim dalını belirten dilekçe.
2 – Özgeçmiş ve Yayın listesi (Söz konusu belgeler yayın tarihine göre sıralanır)
3 - İki adet vesikalık fotoğraf (fotoğrafların arkasına adı, soyadı ve başvurulan kadro yazılacaktır)
4 - Nüfus cüzdanı örneği
5- Adli Sicil Belgesi
6 - Onaylı diploma fotokopileri (lisans, yüksek lisans ve doktora ve doçentlik belgesi) Yurtdışında alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekir.
7 - Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar bile) çalıştığı kurumdan veya e- devletten alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesi dökümü
8 – Tüm başvuru evrakları, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan Profesör için,1 adet dosya ve 6 adet CD, Doçent için 1 adet dosya 4 adet CD, Doktor Öğretim Üyesi için 1 adet dosya 4 adet CD
9- Aday tarafından doldurularak puanlandırılmış Yüksek İhtisas Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma ölçütler için puanlama tablosu
http://yuksekihtisasuniversitesi.edu.tr/tr/kurumsal/mevzuat
10 – Adayların https://orcid.org/ adresinden giriş yaparak bir tanımlayıcı no almaları (16 digit ORCİD identifier )ve belgelendirmeleri


ÖĞRETİM GÖREVLİSİ KADROSU VE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSU İÇİN GEREKLİ BELGELER
1-Başvurdukları bölüm programı belirten dilekçe.
2-Tezli Yüksek Lisans derecesine sahip olmak ve bunu belgelemek.
3-Özgeçmiş
4- Son 5 (beş) yıl içinde düzenlenmiş ALES sınavlarından birinden en az 70,00 (yetmiş) alındığına dair ÖSYM sınav sonuç belgesi.
5- İngilizce dilinden en az 50 puan alındığını gösterir, YÖK Tarafından Kabul Edilen Merkezi Yabancı Dil Sınavı veya Eşdeğeri Kabul Edilen Sınav Sonuç Belgesi (Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi başvuruları için)
6-İki adet vesikalık fotoğraf (fotoğrafların arkasına adı, soyadı ve başvurulan kadro yazılacaktır)
7-Onaylı nüfus cüzdanı örneği.
8-Adli Sicil Belgesi
9-Onaylı diploma fotokopileri (lisans, yüksek lisans ve varsa doktora). Yurtdışında alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekir.
10- Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar veya geçmişte çalışmış olanlar; çalışmış oldukları kurumdan veya e-devletten ayrıntılı hizmet belgesi
11-Onaylı lisans ve yüksek lisans (varsa doktora) transkript belgeleri.
12-Erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belge.
13-Postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen süreler içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli başvurular dikkate alınmayacaktır.
14-Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar başvuru yapılacak ilgili birimin dekanlığına/müdürlüğüne ulaşması gerekmektedir. (Postadaki gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.)
15-İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.
16-İdarenin uygun görmesi halinde ilanın her aşaması iptal edilebilir.

Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alım ilanımız için;
Ön Değerlendirme Tarihi : 10.12.2019
Sınav Tarihi : 12.12.2019
Sonuç Açıklama Tarihi : 13.12.2019

 BİRİMBÖLÜM
ANABİLİM /BİLİM DALI/ PROGRAM
UNVANIALINACAK KİŞİ SAYISIBAŞVURU KOŞULLARI
Tıp FakültesiTemel Tıp Bilimleri FizyolojiDr. Öğr. Üyesi1Doktorasını Fizyoloji alanında yapmış olmak.
Tıp FakültesiTemel Tıp Bilimleri BiyofizikDr. Öğr. Üyesi1Biyofizik alanında yüksek lisans ve doktora diplomasına sahip olmak, Pürinerjik reseptör sinyal mekanizmalarının floresan mikroskobisiyle incelenmesi konusunda çalışmaları olmak.
Tıp FakültesiDahili Tıp Bilimleri Göğüs HastalıklarıProf. Dr.1Girişimsel Pulmonoloji ve EBUS konusunda tecrübeli olmak ve akciğer transplantasyonu konusunda Uluslararası sertifikası olmak.
Tıp FakültesiDahili Tıp Bilimleri KardiyolojiDoç. Dr.1Gebelikte Kalp hastaları ile ilgili çalışmaları olmak.
Tıp FakültesiDahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıDr. Öğr. Üyesi1Kuşkulu genital yapı ile başvuran çocuklarda etyolojik faktörlerin dağılımı ve izlem çalışmaları ile ilgili deneyimi olmak.
Tıp FakültesiDahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıDr. Öğr. Üyesi1İdrar yolu enfeksiyonu geçiren çocukların işeme bozukluğu semptom sıralaması ile değerlendirilmesi konusunda çalışması olmak.
Tıp FakültesiDahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıDr. Öğr. Üyesi1Nefroloji, Kord konusunda D-vit çalışmaları olmak.
Tıp FakültesiDahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıDr. Öğr. Üyesi1Çocukluk çağı SLE hastalığının nöropsikiyatrik tutulumu üzerine psikometrik değerlendirmelerle ile ilgili çalışmaları olmak.
Tıp FakültesiDahili Tıp Bilimleri Deri ve Zührevi HastalıklarıDr. Öğr. Üyesi1Alopesi areata hastalarında Merkel hücre sayısı ile derideki dağılımının ve CD200 ekpresyonunun değerlendirilmesi konusunda çalışmaları olmak.
Tıp FakültesiDahili Tıp Bilimleri Ruh Sağlığı ve HastalıklarıDoç. Dr.1Bağımlılık ve Davranışsal Bağımlılık alanlarında Ulusal ve Uluslararası yayınları olmak.
Tıp FakültesiDahili Tıp Bilimleri Ruh Sağlığı ve HastalıklarıDr. Öğr. Üyesi1Alkol ve madde kullanım bozuklukları, Kişilik bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları ve fobiler alanında tecrübeli olmak.
Tıp FakültesiDahili Tıp Bilimleri Nükleer TıpProf. Dr.1Doçentliğini Nükleer Tıp alanından almış olmak, Ulusal ve Uluslararası yayın yapmış olmak.
Tıp FakültesiDahili Tıp Bilimleri Nükleer TıpDr. Öğr. Üyesi1Uzmanlığını Nükleer Tıp alanından almış olmak.
Tıp FakültesiDahili Tıp Bilimleri Spor HekimliğiDr. Öğr. Üyesi1Tıp Fakültesi mezunu olmak, Uzmanlığını Spor Hekimliğinden almış olmak, Akut kas straini üzerine diklofenak ve ozonun etkileri üzerine çalışmaları olmak.
Tıp FakültesiCerrahi Tıp Bilimleri Göz HastalıklarıDr. Öğr. Üyesi1Psödoeksfoliatif gözlerde fakoemülsifikasyon sonrası ön kamera değişiklikleri ve göz içi lens gücü hesaplamaları ile ilgili çalışma yapmış olmak. İnternational Council of ophthalmology sınavlarında yeterlilik sertifikasına sahip olmak.
Tıp FakültesiCerrahi Tıp Bilimleri Göz HastalıklarıDr. Öğr. Üyesi1Deneysel rat modelinde subkonjoktival bevacizumab ve pegaptanib enjeksiyonun korneal nevaskularizasyon konusunda çalışması olmak.
Tıp FakültesiCerrahi Tıp Bilimleri Kalp ve Damar CerrahisiDr. Öğr. Üyesi1Varis tedavisinde siyanoakrilat ile lazer karşılaştırması konulu, reperfüzyona bağlı böbrek hasarına iloprost – levosimendan’ın etkilerinin araştırılması konusunda çalışmaları olmak.
Tıp FakültesiCerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve DoğumProf. Dr.1Endometriozis ve endometrial dokularda enzim proteinin regülasyon ve aktivasyonu üzerine çalışma yapmış olmak.
Tıp FakültesiCerrahi Tıp Bilimleri PatolojiProf. Dr.1Baş Boyun Patolojisi, Solunum Sistemi Patolojisi, Moleküler Patoloji uygulamaları deneyimi ve uluslararası yayınları olmak.
Tıp FakültesiCerrahi Tıp Bilimleri PatolojiProf. Dr.1Doçentliğini Patoloji alanından almış olmak.
Tıp FakültesiCerrahi Tıp Bilimleri ÜrolojiProf. Dr.1Üroonkoloji ve robotik cerrahi alanlarında deneyimi olmak.
Tıp FakültesiCerrahi Tıp Bilimleri Plastik ve Rekonstrüktif CerrahiDoç. Dr.1Burun rekonstrüksiyonu ile ilgili çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği / Hemşirelik (Doğum ve Kadın Hastalıkları )Dr. Öğr. Üyesi1Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği veya Hemşirelik (Doğum ve Kadın Hastalıkları) alanında doktora derecesine sahip olmak.
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik Hemşirelik / İç Hastalıkları / Hemşirelik Esasları / Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları / Ruh Sağlığı ve HastalıklarıAraş. Gör.1Hemşirelik / İç Hastalıkları / Hemşirelik Esasları / Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları / Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında tezli yüksek lisans yapıyor ya da bitirmiş olmak.
Sağlık Bilimleri FakültesiSağlık Yönetimi Sağlık YönetimiProf. Dr.1Doktorasını iktisat alanında yapmış olmak, Yükseköğretimde kalite güvencesi, Ulusalarasılaşma, Lisansüstü eğitim ve Yükseköğretim yönetimi konularında yayınları ve deneyimi olmak.
Sağlık Bilimleri FakültesiSağlık Yönetimi Sağlık YönetimiDoç. Dr.1Yönetim ve Strateji alanında doçentliğini almış olmak ve ahlaki liderlik, yıldırma (mobbing) ile yönetsel etik konularında çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri FakültesiSağlık Yönetimi Sağlık YönetimiAraş. Gör.1Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma ekonomisi ve Endüstri ilişkileri mezunu olmak, İşletme Yönetimi bölümünde tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
Sağlık Bilimleri FakültesiSağlık Yönetimi Sağlık YönetimiAraş. Gör.1İktisat alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak, davranışsal iktisat konusunda çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri FakültesiFizyoterapi ve Rehabilitasyon Fizyoterapi ve RehabilitasyonProf. Dr.1Uzmanlık eğitimini Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanında yapmış olmak, ulusal ve uluslararası çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri FakültesiFizyoterapi ve Rehabilitasyon Fizyoterapi ve RehabilitasyonDr. Öğr. Üyesi1Uzmanlık eğitimini Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanında yapmış olmak.
Sağlık Hizmetleri Meslek YüksekokuluTıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Optisyenlik ProgramıDoç. Dr.1Doçentliğini Fizik alanından almış olmak, Herhangi bir yükseköğretim Kurumunda ders vermiş olmak, Nano oluşumlar içeren biyolojik ve sentetik malzemeler üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Sağlık Hizmetleri Meslek YüksekokuluTıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ProgramıDr. Öğr. Üyesi1Biyomühendislik alanında doktora yapmış olmak, Taşıyıcı RNA ve Polihedral oligomerik silseskioksan üzerine çalışmaları olmak.
Sağlık Hizmetleri Meslek YüksekokuluTıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ProgramıDr. Öğr. Üyesi1Biyokimya alanında doktora yapmış olmak, AFMve kağıt temelli sensörler konusunda SCI’da yayınlanmış makalesi olmak.
Sağlık Hizmetleri Meslek YüksekokuluTıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ProgramıÖğr. Gör. (Ders Verecek)1Lisans derecesini Fizik Anabilim dalında almış olmak. Nanobilim ve Nanomühendislik Anabilim dalı Nanomalzeme bilim dalında doktora yapıyor olmak. İş güvenliği sertifikasına sahip olmak.
Meslek YüksekokuluBilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü Bilgisayar ProgramcılığıÖğr. Gör. (Ders Verecek)1Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar ve kontrol öğretmenliği, Bilgisayar-Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Tıp Bilişimi, Sağlık Bilişimi Bölümlerinden birinden mezun olmak ve Yüksek lisans yapmış olmak.