YÜKSEK TANSİYON KONUSUNDA UZMANINDAN UYARI! BU SEMPTOMLARA DİKKAT!

TAKİP ET

İstanbul'un ünlü doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Dr Emre Ertürk yüksek tansiyon konusunda önemli hatırlatmalar yaptı.

YÜKSEK TANSİYON KONUSUNDA UZMANINDAN UYARI! BU SEMPTOMLARA DİKKAT!

 
 

 

İstanbul’un ünlü doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Dr Emre Ertürk yüksek tansiyon konusunda önemli hatırlatmalar yaptı.

Yüksek tansiyon konusunda asla göz ardı etmemeniz gereken bazı uyarı semptomları mevcuttur:

1. Burun kanamaları: Burun kanamaları sadece sinüzit veya sürekli sümkürme nedeniyle değil, tansiyon yüksek olduğunda ortaya çıkabilir.

2. Baş ağrısı: Sürekli zonklayan bir baş ağrınız varsa tansiyonunuz yüksek olabilir. Tansiyonu olan kişilerin çoğunda baş ağrısı olabilir. Bu nahoş baş ağrıları tüm huzurunuzu bozar. Bu nedenle, zamanında tedavi olunuz.

3. Yorgunluk: Ofis veya ev işlerinizi kolaylıkla yapamıyorsanız, bunun nedeni yüksek tansiyon olabilir. Hiçbir şey yapmadığınız halde kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? Daha fazla değerlendirme için tedavi eden doktorunuza ulaşmaya çalışın.

4. Nefes darlığı: Kişi tansiyonu yüksek olduğunda da nefes almakta güçlük çekebilir. Bu, hipertansiyonun yaygın semptomlarından biridir.

5. Bulanık görme : Tedavi edilmeyen hipertansiyon kişinin görüşünü değiştirebilir. Böylece kişi görme sorunları ile karşılaşacaktır. Görüşü bulanık olacaktır.

6. Göğüs ağrısı: Tansiyon yüksek olduğunda görülür. Bu semptomları fark ettikten sonra hemen tedavi almaya çalışın. Bu semptomları görmezden gelmek, sonraki yaşamda ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Hipertansiyon kalp üzerinde feci bir etki yaparak kalp atardamarlarının sertleşmesine ve kalınlaşmasına neden olarak kalbin daha az kan almasına neden olabilir, en kötü durumlarda kalp krizine neden olabilir.

Hipertansif kalp yetmezliği denen ciddi bir durum vardır ve oksijen düşüklüğü, uyku güçlüğü semptomlarla kendini gösterebilir. Nefes darlığı (akciğerlere su dolması nedeniyle) ile bacaklarda şişlik ve göğüs ağrısı nedeniyle bu tür hastalar zamanında tedavi edilmezlerse ciddi sağlık sorunların neden olurlar. Düzenli sağlık kontrolleri zamanında teşhis koyulması açısından ve mümkün olan en kısa sürede tedavi olmak en iyisidir.

Anahtar kelimeler; Dr Emre Ertürk, Kardiyoloji, Yüksek tansiyon ,hipertansiyon,İstanbul