Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Erva Dertli, dünyaca ünlü London College of Music Examinations (LCME) piyano sınavında "Merit" (İyi) derecesi alarak uluslararası bir başarıya imza attı.
Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları, öğrencilerini hem akademik hem de sanat ve kültür alanlarında uluslararası standartlara taşımaya devam ediyor. GKV Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Erva Dertli, University of West London bünyesinde faaliyet gösteren ve dünya çapında geçerliliğe sahip London College of Music Examinations (LCME) tarafından gerçekleştirilen Piyano Grade 3 Performans Sınavını "Merit" derecesiyle başarıyla tamamladı. Müzik alanındaki yeteneğini, teknik bilgisini ve performansını uluslararası düzeyde tescilleyen minik piyanist, disiplinli çalışmalarının karşılığını alarak Gaziantep'e ve okuluna büyük bir gurur yaşattı.
"Sanatla büyüyen nesiller geleceğimizin teminatıdır"
Elde edilen uluslararası derecenin ardından tebrik mesajı yayımlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürles, öğrenciyi, ailesini ve öğretmenlerini kutlayarak, "Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak akademik başarılarımızın yanı sıra öğrencilerimizin kültür, sanat ve spor alanlarında uluslararası yetkinlik kazanmalarını son derece önemsiyoruz. 4. sınıf öğrencimiz Erva Dertli'nin dünyaca ünlü London College of Music Examinations (LCME) piyano sınavında 'Merit' derecesi alarak bizleri gururlandırması, bu vizyonumuzun ne kadar doğru bir yolda olduğunun açık bir göstergesidir. Erva'nın tuşlara yansıyan bu büyük yeteneğini, azmini ve disiplinini yürekten tebrik ediyorum. Bu kıymetli başarının arkasında durarak evladımıza her zaman rehberlik eden değerli ailesine ve onu büyük bir özveriyle yetiştiren kıymetli öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Erva'mıza sanat yolculuğunda nice uluslararası başarılar diliyor, piyanosunun sesinin her daim güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, öğrencilerini çok yönlü gelişim modelleriyle desteklemeye ve sanat alanındaki yetenekleri dünya sahnesine taşımaya devam edeceğini belirtti.
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 04 Ekim 2026 - 12:37
Güncelleme: 04 Ekim 2026 - 14:00
GKV'li Dertli'nin piyanonun tuşlarında uluslararası başarısı
Kültür-Sanat
04 Ekim 2026 - 12:37
Güncelleme: 04 Ekim 2026 - 14:00
Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Erva Dertli, dünyaca ünlü London College of Music Examinations (LCME) piyano sınavında "Merit" (İyi) derecesi alarak uluslararası bir başarıya imza attı.
EDİTÖR

Haberler İHA Haber Ajansı tarafından sağlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir









