SAMSUN (İHA) – Samsun'da ilkokul 3. sınıf öğrencileri, yeşil vatanı korumak için fidan dikti.
İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Malazgirt İlkokulu 3 / C sınıfı öğrencileri ve velileri, sınıf öğretmenleri nezaretinde yeşil vatanı korumak için fidan dikimi gerçekleştirdi. Öğrenciler, sınıf öğretmeni Özlem İnce Ay tarafından verilen fidanları aileleriyle birlikte bahçelerine, mahallelerine ve köylerine dikim etkinliği gerçekleştirdi.
Bu yılki eğitim–öğretim yılının 'Aile Yılı' ve 'Yeşil Vatan' mottosuyla başlamasının çok büyük anlam taşıdığına dikkat çeken sınıf öğretmeni Özlem İnce Ay, çocuklara doğa bilincinin yerleştirilmesi için fidanların toprakla buluşturulmasının adına yapılan etkinliğin anlamlı olduğuna dikkat çekti. Bu minvalde Samsun ve ilçelerinde ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2025-2026 eğitim–öğretim yılına başlayan 260 bin öğrenciye fidan dağıtımı yapılarak toprakla buluşturulması sağlanıyor.
Öte yandan bu eğitim döneminde Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yapacakları ortak çalışmalarla öğrencilerin hem ağaç dikimi hem de ormanların ve ağaçların bakımı konusunda birçok etkinliği hayata geçirmesi öngörülüyor. Bu çerçevede ülke geneli tüm ilkokullarda öğrencileri toprakla buluşturmak adına fidan dağıtımı yapıldı.
Çevre
Yayınlanma: 10 Eylül 2025 - 13:31
Güncelleme: 10 Eylül 2025 - 14:20
Minikler, gelecekleri için ağaç dikti
Çevre
10 Eylül 2025 - 13:31
Güncelleme: 10 Eylül 2025 - 14:20
SAMSUN (İHA) – Samsun'da ilkokul 3. sınıf öğrencileri, yeşil vatanı korumak için fidan dikti.
EDİTÖR

Haberler İHA Haber Ajansı tarafından sağlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir









