Kütahya Bahattin Çini Özel Eğitim Meslek Okulu'nda özel öğrenciler için anlamlı bir çini boyama etkinliği düzenlendi. Etkinlikte hafif zihinsel engelli öğrenciler, hem sanatsal becerilerini geliştirme fırsatı buldu hem de keyifli anlar yaşadı.
Okulun seramik öğretmeni Zeliha Taş öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, 12-B sınıfı öğrencileriyle proje bazlı bir çalışma yapıldı. Programa konuk olarak katılan çini sanatçısı Özlem Aşar, öğrencilerle birlikte kara çalışma ve boyama etkinlikleri gerçekleştirdi.
Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan öğretmen Zeliha Taş, okulda çini sanatına yönelik çalışmaların ders modülleri kapsamında zaten sürdürüldüğünü belirterek, "Sanatçımızın estetik bakış açısı ve teknik bilgisiyle öğrencilerimiz yeni kazanımlar elde etti. Üçüncü sınıf öğrencilerimiz, bireysel farkındalıklarına göre kendi tasarımlarını oluşturup boyama çalışmaları yapıyor. Bugün de kara çalışma gerçekleştirdik" dedi.
Çini sanatçısı Özlem Aşar ise öğrencilerle birlikte verimli ve keyifli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Çocuklarla boyama ve çizim etkinliği yaptık. Çok mutlu oldular ve güzel çalışmalar ortaya koydular. Bu tür etkinlikler devam ederse öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağlar. Oldukça meraklılar ve öğrenmeye istekliler" diye konuştu.
Etkinlik, özel öğrencilerin hem sanata olan ilgisini artırması hem de sosyal gelişimlerine katkı sağlaması açısından takdir topladı.
Eğitim
Yayınlanma: 30 Mart 2026 - 09:20
Güncelleme: 30 Mart 2026 - 10:00
Özel öğrencilerden çini sanatına renkli dokunuş
Eğitim
30 Mart 2026 - 09:20
Güncelleme: 30 Mart 2026 - 10:00
Kütahya Bahattin Çini Özel Eğitim Meslek Okulu'nda özel öğrenciler için anlamlı bir çini boyama etkinliği düzenlendi. Etkinlikte hafif zihinsel engelli öğrenciler, hem sanatsal becerilerini geliştirme fırsatı buldu hem de keyifli anlar yaşadı.
EDİTÖR

Haberler İHA Haber Ajansı tarafından sağlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir








