Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, beraberindeki heyetle birlikte Guatemala'nın Ankara Büyükelçisi Eduardo Hernndez Recinos'u makamında ziyaret etti.
Görüşmede, iki ülke arasında sağlık, inovasyon, bitkisel ekstraktlar, ilaç sektörü, tıbbi bitkiler, değerli taşlar (yeşim, altın, pırlanta), sağlık yazılımları, yapay zeka tabanlı sistemler, savunma sanayii, sağlık turizmi, akademik ve kültürel iş birlikleri alanlarında yeni iş birliği fırsatları ele alındı.
Prof. Dr. Aysun Bay, Türkiye'nin son yıllarda sağlık, savunma sanayii ve yapay zeka teknolojilerinde önemli ilerlemeler kaydettiğini vurgularken, Guatemala'nın doğal kaynak zenginliğinin Türkiye'nin sağlık turizmi ve ilaç sektöründeki tecrübesiyle birleşmesinin her iki ülke için stratejik ortaklıklar oluşturabileceğini ifade etti.
Guatemala Büyükelçisi Eduardo Hernndez Recinos ise iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin, özellikle sağlık ve ekonomi alanlarında daha da geliştirilmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.
Ayrıca Guatemala, 21-22 Kasım 2025 tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek olan Uluslararası Sağlık Turizmi Köprüleri Kongresi'ne resmi olarak davet edildi.
Sağlık
Yayınlanma: 03 Eylül 2025 - 16:29
Güncelleme: 03 Eylül 2025 - 17:40
Türkiye ile Guatemala arasında sağlık ve inovasyon odaklı yeni iş birliği vizyonu
Sağlık
03 Eylül 2025 - 16:29
Güncelleme: 03 Eylül 2025 - 17:40
Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, beraberindeki heyetle birlikte Guatemala'nın Ankara Büyükelçisi Eduardo Hernndez Recinos'u makamında ziyaret etti.
EDİTÖR

Haberler İHA Haber Ajansı tarafından sağlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir








