Erzurum'da cezaevinde hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan hükümlüler, düzenlenen törenle cübbelerini giyerek icazetlerini aldılar.
Erzurum Dumlu 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, anlamlı ve bir programa ev sahipliği yaptı. Kurum bünyesinde yürütülen eğitim çalışmaları meyvesini vererek, bu yıl 4.'sü düzenlenen "Hafızlık Bitirme ve Cübbe Giydirme Töreni" büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Törene katılım yoğun olurken, din görevlilerinin desteği göz doldurdu. Programa İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Burak Okurer, Cezaevi Müdürü Mustafa Akay ve kurum müdürleri katılarak hafızların sevincine ortak oldular.
İl Müftüsü Yaşar Çapçı, törende yaptığı konuşmada Kur'an-ı Kerim'i kalplerine nakşeden hafızları tebrik ederek, bu zorlu ama bir o kadar da şerefli süreci başarıyla tamamlamanın büyük bir azim örneği olduğunu vurguladı. Dualar eşliğinde cübbelerini giyen yeni hafızlar, ellerindeki icazet belgeleriyle hem kendileri hem de davetliler için unutulmaz bir tablo oluşturdular.
Tören, toplu fotoğraf çekimi ve yapılan iyi dilek temennileriyle sona erdi.
Eğitim
Yayınlanma: 10 Nisan 2026 - 11:24
Güncelleme: 10 Nisan 2026 - 12:00
Cezaevinde hafız oldular
Eğitim
10 Nisan 2026 - 11:24
Güncelleme: 10 Nisan 2026 - 12:00
Erzurum'da cezaevinde hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan hükümlüler, düzenlenen törenle cübbelerini giyerek icazetlerini aldılar.
EDİTÖR

Haberler İHA Haber Ajansı tarafından sağlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir








