Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir görüşme gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, görüşmede, Türkiye-Özbekistan ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel konuların ele alındığı belirtildi.
Açıklama şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede, Türkiye ile Özbekistan'ın Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği seviyesindeki ilişkilerini ticaret, yatırım, madencilik, ulaştırma ve savunma sanayii başta olmak üzere birçok alanda daha ileri taşıyacak adımlar atmayı sürdüreceğimizi ifade etti. Cumhurbaşkanımız, Türk Devletleri Teşkilatı'nın yeni iş birliği hamleleriyle güçlenerek yoluna devam edeceğine inandığını, Ankara'daki Liderler Zirvesi'nin bu yolda önemli bir kilometre taşı olmasını temenni ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'i Antalya'da düzenlenecek COP31 Liderler Zirvesi'ne de davet etti."
Politika
Yayınlanma: 29 Ekim 2026 - 17:53
Güncelleme: 29 Ekim 2026 - 20:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü
Politika
29 Ekim 2026 - 17:53
Güncelleme: 29 Ekim 2026 - 20:30
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir görüşme gerçekleştirdi.
EDİTÖR

Haberler İHA Haber Ajansı tarafından sağlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir









