Kartal Belediyesi ilçedeki parkları baştan sona yenilerken, yeni sosyal yaşam alanlarının yapımına da devam ediyor. Bu kapsamda Karlıktepe Mahallesi'ndeki Güneş Parkı, Cevizli Mahallesi'ndeki Anafartalar Parkı, Çarşı Mahallesi'ndeki Tepe Parkı ve Soğanlık Yeni Mahalle'deki Şehit Erdal Engin Parkı baştan sona yenileniyor.
Kartal Belediyesi, park yenileme çalışmalarını hızlandırdı. Yürütülen çalışmalar kapsamında Karlıktepe Mahallesi'nde bulunan bin 616 metrekarelik Güneş Parkı, Cevizli Mahallesi'ndeki 2 bin 654 metrekarelik Anafartalar Parkı, Çarşı Mahallesi'ndeki 685 metrekarelik Tepe Parkı ile Soğanlık Yeni Mahalle'de yer alan 2 bin 858 metrekarelik Şehit Erdal Engin Parkı yapılan kapsamlı yenileme ile çehresini değiştirecek.
Soğanlık Yeni Mahalle'de yer alan Musa Eroğlu Parkı'nda ise genişletme çalışmaları yürütülüyor. Mevcut alanı 1 bin 717 metrekare olan park, düzenlemelerin tamamlanmasıyla birlikte 6 bin 700 metrekarelik dev bir sosyal yaşam alanına dönüştürülüyor. Belediye ayrıca Çarşı Mahallesi Süha Sokak üzerinde bin 466 metrekare büyüklüğünde yeni bir parkın yapımına başlıyor.
Yürütülen projeler kapsamında toplam 9 bin 530 metrekarelik park alanı modern standartlara kavuşturulurken, genişletme ve yeni yapım çalışmalarıyla Kartal'a toplam 6 bin 449 metrekare yeni yeşil alan kazandırılıyor. Büyütülen ve yenilenen alanlar sayesinde aileler ve çocuklar için güvenli ve nitelikli sosyal alanlar oluşturuluyor.
"Kartal'a 6 bin metrekareden fazla yeni yeşil alan kazandırıyoruz"
Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ilçedeki yeşil alan kapasitesini artırmaya yönelik yürütülen çalışmalar hakkında, "Parklarımız, yalnızca çocuklarımızın oyun oynadığı alanlar değil; komşularımızın bir araya geldiği, nefes aldığı ve sosyal yaşamını güçlendiren önemli buluşma noktalarıdır. Bu anlayışla mevcut parklarımızı daha modern, güvenli ve konforlu hale getirirken ilçemize yeni yeşil alanlar da kazandırıyoruz. Daha yeşil, daha yaşanabilir ve herkes için erişilebilir bir Kartal oluşturmak amacıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.
Çevre
Yayınlanma: 28 Temmuz 2026 - 10:43
Güncelleme: 28 Temmuz 2026 - 11:20
Kartal'da parklar yenileniyor, yeşil alan hacmi artıyor
Çevre
28 Temmuz 2026 - 10:43
Güncelleme: 28 Temmuz 2026 - 11:20
Kartal Belediyesi ilçedeki parkları baştan sona yenilerken, yeni sosyal yaşam alanlarının yapımına da devam ediyor. Bu kapsamda Karlıktepe Mahallesi'ndeki Güneş Parkı, Cevizli Mahallesi'ndeki Anafartalar Parkı, Çarşı Mahallesi'ndeki Tepe Parkı ve Soğanlık Yeni Mahalle'deki Şehit Erdal Engin Parkı baştan sona yenileniyor.
EDİTÖR

Haberler İHA Haber Ajansı tarafından sağlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir









