Antalya'nın Kaş ilçesindeki orman yangınına müdahale eden ekipler, vatandaşların yanı sıra diğer canlıların da tahliyesini gerçekleştirdi.
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde devam eden orman yangını, rüzgârın etkisiyle meydana gelen spot atmalar sonucu Antalya'nın Kaş ilçesi Palamut Mahallesi istikametine sıçradı. Patara Mahallesi'nde de çıkan orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı, 6 helikopter, 4 uçak, 10 arazöz, 4 su ikmal aracı, 3 ilk müdahale aracı ile 80 teknik personel ve yangın işçisinin yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler ve vatandaşlar tarafından müdahale ediliyor.
Vatandaşların ve arama kurtarma ekiplerinin yangını söndürme ve tahliye çalışmaları cep telefonu kameralarına yansıdı. Yangın bölgesinde risk altındaki alanlarda tahliye çalışmaları devam ederken, MAKSAT Arama Kurtarma Derneği'ne bağlı ekiplerin yangın bölgesinden kurtardığı koyunlar ve bir kaplumbağa dikkat çekti. Alevlerin arasından kurtarılan koyun ve kaplumbağaya ekipler tarafından su verildi. Orman Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yangının enerjisinin düşürüldüğünü açıkladı.
Asayiş
Yayınlanma: 29 Ağustos 2026 - 20:54
Güncelleme: 29 Ağustos 2026 - 23:30
Yangın bölgesinde canlıların tahliyesi için seferber oldular
Asayiş
29 Ağustos 2026 - 20:54
Güncelleme: 29 Ağustos 2026 - 23:30
Antalya'nın Kaş ilçesindeki orman yangınına müdahale eden ekipler, vatandaşların yanı sıra diğer canlıların da tahliyesini gerçekleştirdi.
EDİTÖR

Haberler İHA Haber Ajansı tarafından sağlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir







