Bayburt'ta yapımı devam eden Yelpınar Göleti'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Tamamlandığında 9 bin 100 dekar zirai tarım arazisinin sulanmasına hizmet edecek olan gölet, kil çekirdekli kaya dolgu gövde tipinde ve temelden 32 metre yüksekliğinde inşa ediliyor.
Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürü Fatih Kişi, devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek imalatların son durumu hakkında bilgi aldı. Kişi'ye incelemelerinde Bölge Müdür Yardımcısı Ümit Yayla, DSİ Bayburt Şube Müdürü Muhammer Adanur, Barajlar ve HES Şube Müdürü Süleyman Babur, Havza Yönetimi İzleme ve Tahsisler Şube Müdürü M. Eren Karnap ve Jeoteknik Hizmetler Şube Müdürü Güven Köksal Kutlu eşlik etti.
Yelpınar Göleti'nin tamamlanmasıyla birlikte Bayburt'ta tarımsal üretimin artması ve çiftçilerin önemli ölçüde desteklenmesi hedefleniyor.
Çevre
Yayınlanma: 04 Ekim 2025 - 09:27
Güncelleme: 04 Ekim 2025 - 10:50
Yelpınar Göleti inşaatında çalışmalar sürüyor
Çevre
04 Ekim 2025 - 09:27
Güncelleme: 04 Ekim 2025 - 10:50
Bayburt'ta yapımı devam eden Yelpınar Göleti'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
EDİTÖR

Haberler İHA Haber Ajansı tarafından sağlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir








